COMUNICAT - Incompatibilitate şi sesizare Parchet - 5 Funcționari publici

7 octombrie 2020, 12:00
 Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul
a 4 funcționari publici și a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui funcționar
public cu funcție de conducere din cadrul unei instituții publice, după cum urmează:
1. PANĂ MARIANA,
Director executiv în cadrul Centrului Județean Argeș al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură
SESIZARE PARCHET
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cu privire la posibila încălcare de către PANĂ MARIANA, Director executiv în cadrul Centrului Județean Argeș al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal.
 
În exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director executiv, persoana evaluată a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea și semnarea unei Decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, sora persoanei evaluate este numită în funcția publică de execuție de consilier superior la APIA Centrul Județean Argeș – Centrul Local Costești.
 
Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese penal, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.
 
2. DRĂGAN MIRCEA PETRU,
Funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare şi fost funcționar public în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare
INCOMPATIBILITATE
În perioada deținerii calității de funcționar public (expert, director executiv)în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare (30 iunie 2012 – 11 septembrie 2017) a exercitat funcții și activități în alte domenii de activitate din sectorul privat, care sunt în legătură indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
3. POP CORNELIA,
Funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Beclean,
Județul Brașov
INCOMPATIBILITATE
În perioada 10 octombrie 2016 – 13 noiembrie 2017, a exercitat simultan cu funcția publică de execuție de consilier la Compartimentul Contabilitate din cadrul Primăriei Comunei Beclean și funcția de administrator financiar (patrimoniu) - contabil șef la Școala Primară Beclean.
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2) lit. a) din Legea nr. 161/2003.