COMUNICAT - Incompatibilitate și sesizare Parchet – 3 persoane cu funcție de conducere din sistemul medical

10 iulie 2018, 09:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcție de conducere din sistemul medical, după cum urmează:
 
 
1. POPESCU DUMITRU, fost manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, Județul Buzău
 
INCOMPATIBILITATE ȘI SESIZARE PARCHET
În perioada 18 decembrie 2008– 10 februarie 2017 a exercitat simultan funcția de manager și calitatea de președinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) și art. 178, alin. (4) din Legea nr. 95/2006.
 
De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constatat indicii privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații”, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în calitate de Manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcțiilor de Președinte al Consiliului de administrație/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaților Spital Săpoca I.F.N. și în declarațiile de interese funcția de Președinte al Consiliului de administrație/director.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, Județul Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.
 
    2. DONCIU DORINA,
 
șef Secția Psihiatrie I în cadrul Spitalului Clinic Psihiatrie ,,Socola” Iași, Județul Iași
 
INCOMPATIBILITATE
În perioada 16 noiembrie 2016 – 01 iulie 2017 a deținut funcția de șef Secția Psihiatrie I simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al S.C. Vital Medical Center Memory S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) și ale art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.
&nb