COMUNICAT - Incompatibilitate și conflict de interese administrativ – 4 funcţionari publici

19 octombrie 2017, 10:00

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a patru funcționari publici, după cum urmează:

 

          1.  MERCEA SANDA DANIELA, Director executiv în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de Director executiv, a semnat o dispoziție de plată în baza căreia s-a achitat o sumă din casieria instituției, către SC Mardan Exim SRL Oradea, societate comercială în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deținea calitatea de asociat cu o cotă de 50% părți sociale.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

2. CHIRICU VASILE, consilier în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Călăraşi - Centrul Local Lehliu Gară

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării funcţiei publice de Şef birou la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Călăraşi - Centrul Local Lehliu Gară, a aprobat deciziile de acordare a plăţilor pentru fiul acestuia, semnând astfel pentru aprobare mai multe documente.

 

De asemenea, în perioada exercitării funcţiei publice de consilier a efectuat cel de-al doilea control al solicitării de plată depuse de fiul acestuia (în Campania 2010), şi a verificat în Registrul Fermierilor cererea depusă de fiica acestuia (în Campania 2014).

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 şi art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, precum şi  ale art. 11, alin. (1), lit. c) din Ordonanţ