Comunicat - incompatibilitate și conflict de interese administrativ - 15 foști sau actuali aleși locali

16 decembrie 2014, 09:00
Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul a 15 foști sau actuali aleși locali, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese de natură administrativă, după cum urmează:

 

-       constatarea stării de  incompatibilitate în cazul a 13 persoane (1 primar, 6 viceprimari, 5 consilieri locali și 1 fost consilier local);

-       încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către doi consilieri locali.

 

Lista nominală a celor 15 foști sau actuali aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și a conflictului de interese de natură administrativă:

1.

POPUȘ LUCIAN

Primar al Comunei Sînmartin

Jud. Bihor

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada  05 iunie 2008 - 25 noiembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar și calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Comunei Sînmartin în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. DISTRIGAZ VEST S.A. - Oradea, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

2.

AVRAM GEORGE

Viceprimar al Municipiului Bistrița

Jud. Bistrița-Năsăud

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie - 29 iulie 2008, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator la S.C. AQUABIS S.A.

 

De asemenea, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 29 noiembrie 2011 - 15 octombrie 2014, întrucât a deținut, simultan funcția de viceprimar, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Generale nr. 5 „Lucian Blaga”, respectiv al Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Bistrița.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

3.

CHIU IOAN

Viceprimar al Comunei Dieci

Jud. Arad

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 - 12 mai 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Chiu Ioan Adrian AF”.

 

De asemenea,  s-a aflat în stare de incompatibilitate  și în perioada 24 februarie 2012 - 29 iulie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul CHIU IOAN „MĂGURA CROCNA” PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

4.

MINCĂ ALEXANDRU

Viceprimar al Comunei Zâmbreasca

Jud. Teleorman

INCOMPATIBILITATE  

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 - 30 septembrie 2014, întrucât a deținut, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de membru întreprindere familială în cadrul „ȚĂPURICĂ ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

5.

MARC IOAN

Viceprimar al Comunei Săvârșin

Jud. Arad

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul MARC IOAN ”ID” PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

6.

JIVA DORIN VIRGIL

Viceprimar al Comunei Tîrnova

Jud. Arad

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 iulie 2012 - 04 februarie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de viceprimar și calitățile de administrator și asociat unic în cadrul unei societăți comerciale, precum și calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul JIVA DORIN VIRGIL „LACUL” P.F.A., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

7.

CRISTEA CLAUDIU LEONARDO

Viceprimar al Municipiului Adjud

Jud. Vrancea

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 09 mai 2013, întrucât deține, simultan, funcția de viceprimar și funcţia de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

8.

CSIRAK ZSOLT TAMAS

Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Botiz

Jud. Satu Mare

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 - 2012, întrucât P.F.A. CSIRAK ZSOLT TAMAS și S.C. PCSPED S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de reprezentant, respectiv, calitatea de asociat unic și funcția de administrator) au încheiat cu Primăria Comunei Botiz (prin reprezentant legal Csirak Zsolt Tamas) un număr de cinci contracte de prestări servicii și două acte adiționale, în temeiul cărora P.F.A. CSIRAK ZSOLT TAMAS și societatea comercială au încasat suma de 60.075,41 Lei.

 

 Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

9.

HOTCA TĂMAȘ

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Botiz

Jud. Satu Mare

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data 29 februarie 2012, întrucât societatea comercială al cărei asociat unic și administrator este a încheiat cu  Primăria Comunei Botiz un contract de furnizare materiale de construcții în valoare de 60.000 Lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

10.           

GHIURCAN ȘTEFAN

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Botiz

Jud. Satu Mare

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 iunie 2009 - 21 mai 2012, întrucât a încheiat contracte de prestări servicii cu Primăria Comunei Botiz în valoare totală de 56.823 Lei (fără T.V.A.), prin intermediul GHIURCAN ȘTEFAN P.F.A., în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de titular persoană fizică autorizată, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

11.           

OLTEANU PAUL IULIAN

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1, București

București

INCOMPATIBILITATE  

Se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1, București, și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu al Primarului Sectorului 1, București, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

12.           

BURLAN MIŢU OLIVIA SIMONA

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Brezoi

Jud. Vâlcea

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deţinerii calităţii de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator a emis facturi fiscale prin care a furnizat produse în valoare de 14.559,3 Lei către Primăria Oraşului Brezoi, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003.

13.           

VLAD DECEBAL GHEORGHE

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Brezoi

Jud. Vâlcea

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 14 februarie 2013, întrucât societatea comercială în cadrul căreia tatăl  persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și administrator a furnizat Primăriei Brezoi cherestea în valoare de 27.129,21 Lei, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003.

14.           

GÎNDULESCU PETRU

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Roman

Jud. Neamţ

CONFLICT DE INTERESE DE NATURĂ ADMINISTRATIVĂ

A participat la deliberarea şi adoptarea hotărârii consiliului local privind aprobarea efectuării unor cheltuieli din bugetul local, respectiv alocarea sumei de 15.000 Lei către Parohia Bisericii „Sfântul Gheorghe”, în vederea executării lucrărilor de consolidare, restaurare şi reabilitare ale bisericii, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. b) și e) din Legea nr. 393/2004.

 

Anterior acestei hotărâri, societatea comercială în cadrul căreia deţine funcţia de administrator/asociat unic a încheiat un contract de lucrări în valoare de 2.679.840 Lei cu Parohia Sf. Gheorghe.

15.           

BURLACU ADRIAN

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Sighișoara

Jud. Mureș

CONFLICT DE INTERESE DE NATURĂ ADMINISTRATIVĂ

Având un interes patrimonial, a participat la deliberarea și adoptarea a șase hotărâri emise de Consiliul Local al Municipiului Sighișoara privind organizarea, în luna iulie a fiecărui an, a Festivalului Sighișoara Medievală, în parteneriat cu Asociația Turistică Sighișoara.

 

Ulterior adoptării hotărârilor, în calitate de Președinte al Asociației Turistice Sighișoara a semnat cu Primăria Sighișoara trei acorduri de parteneriat privind organizarea, în luna iulie din fiecare an, a Festivalului Sighișoara Medievală.

 

Decizia de aprobare a parteneriatelor dintre Primăria Municipiului Sighișoara și Asociația Turistică Sighișoara îi garanta persoanei fizice BURLACU ADRIAN desfășurarea în cele mai bune condiții a activității de comerciant, prin intermediul societății comerciale (cu puncte de lucru în perimetrul desfășurării festivalului) al cărei asociat unic și administrator este.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. c) și f) și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. JIVA DORIN VIRGIL, CSIRAK ZSOLT TAMAS, HOTCA TĂMAȘ, GHIURCAN ȘTEFAN și GÎNDULESCU PETRU nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

 

Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale:

 

·         art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, potrivit căruia „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”;

 

·         art. 75, lit. b), c), e) și f) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acesteia; o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri; [...] orice persoană fizică sau juridică, alta decât autoritatea din care fac parte, care a făcut o plată către aceştia sau a efectuat orice fel de cheltuieli ale acestora; o asociaţie sau fundaţie din care fac parte”;

 

·         art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia „consilierii judeţeni şi consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”;

 

·         art. 87, alin. (1), lit. d),  f) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale; funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional; calitatea de comerciant persoană fizică”;

 

·         art. 88, alin (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia Funcţia de consilier local este incompatibilă cu calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv”;

 

·         art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Consilierii locali […] care au funcţia de […] administrator […] sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat […] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”.

 

 „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

 

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

 

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 16 decembrie 2014

 

 

Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024