CONFLICTE DE INTERESE

 

Stadiu dosare in procedura, conform Legii nr. 144/2007, republicata

DOSAR NR. 38288/S/II/12.09.2013 PRIVIND PE BURLACU ADRIAN

18 iunie 2018, 12:00
DOSAR NR. 38288/S/II/12.09.2013 PRIVIND PE BURLACU ADRIAN

Funcția:Consilier local în cadrul Consiliului Local SighișoaraJud. Mureș
Obiect:Nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese 
 
STARE DE FAPT: În perioada exercitării mandatului de Consilier local, BURLACU ADRIAN a participat la deliberarea și adoptarea a șase hotărâri emise de Consiliul Local al Municipiului Sighișoara privind organizarea, în luna iulie a fiecărui an, a Festivalului Sighișoara Medievală, în parteneriat cu Asociația Turistică Sighișoara.
 Ulterior adoptării hotărârilor, în calitate de Președinte al Asociației Turistice Sighișoara a semnat cu Primăria Sighișoara trei acorduri de parteneriat privind organizarea, în luna iulie din fiecare an, a Festivalului Sighișoara Medievală.
 Decizia de aprobare a parteneriatelor dintre Primăria Municipiului Sighișoara și Asociația Turistică Sighișoara îi garanta Persoanei Fizice Burlacu Adrian desfășurarea în cele mai bune condiții a activității de comerciant, prin intermediul societății comerciale (cu puncte de lucru în perimetrul desfășurării festivalului) al cărei asociat unic și administrator este.
 
Soluție A.N.I.: BURLACU ADRIAN a încălcat dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. c) și f) și art. 77 alin. (1) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local; Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acesteia; o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri; [...] orice persoană fizică sau juridică, alta decât autoritatea din care fac parte, care a făcut o plată către aceştia sau a efectuat orice fel de cheltuieli ale acestora; o asociaţie sau fundaţie din care fac parte; consilierii judeţeni şi consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”.
 
 
Soluție instanță: CURTEA DE APEL TÂRGU MUREŞ
Informații detaliate privind acest dosar: 
 
Soluție instanță: ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE A ROMÂNIEI
Informații detaliate privind acest dosar: 

Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024