Comunicat - conflict de interese administrative - șase foști sau actuali aleși locali

1 aprilie 2014, 13:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a șase foști sau actuali aleși locali (doi primari, un fost primar, trei consilieri locali).
 
Lista nominală a celor șase foști / actuali aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă:
 
1.
NASTASĂ NECULAI
Primar al Comunei Agapia
Jud. Neamț
A semnat două contracte de concesiune cu Asociația Crescătorilor de Animale “Răchitiș” Agapia, asociație în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de membru fondator, încălcând, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
2.
TILIBAȘA GHEORGHE
Primarul Comunei Glăvănești
Jud. Bacău
A eliberat opt adeverințe în baza cărora soția acestuia, în calitate de persoană fizică / persoană juridică (TILIBAȘA MARGARETA P.F.A.), cât și în calitate de asociat unic și administrator al S.C. TIGIMARG COM S.R.L., a obținut subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Bacău, în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață (campaniile 2009 - 2012), încălcând, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.
3.
IUSEIN VISEL
Fost primar al Comunei Dobromir