Incidente de integritate – 7 aleși locali

24 august 2022, 09:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 7 aleși locali, după cum urmează:
 
HARABAGIU GABRIEL VASILE,
 
fost Viceprimar al Mun. Iași și fost Consilier local în cadrul C.L. al Mun. Iași
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET
 
În perioada exercitării mandatului de viceprimar (2016 – 2020), HARABAGIU GABRIEL VASILE a semnat la data de 21 ianuarie 2020 actul adițional la contractul de închiriere din data de 01 septembrie 2015 între Primăria Mun. Iași și societata comercială în cadrul căreia soacra și socrul acestuia au deținut calitatea de angajați cu contract individual de muncă.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din  O.U.G. nr. 57/2019.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către HARABAGIU GABRIEL VASILE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de viceprimar, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru afinii săi de gradul I, și anume a semnat Actele adiționale din data de 30 ianuarie 2018, 27 decembrie 2018 și 21 ianuarie  2020 la Contractul de închiriere din data de 01 septembrie 2015.
 
 
OSVATH CSABA,
 
Primar al Com. Acățari, Jud.  Mureș
SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către OSVATH CSABA a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de primar,  a semnat mai multe contracte, încheiate de către Primăria comunei Acățari, cu două asociații în cadrul cărora a deținut funcția de vicepreședinte, respectiv deține calitatea de membru fondator.
 
HAIDUC GHEORGHE,