Incidente de integritate – 4 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010

18 august 2022, 09:00
 
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 4 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:
CATARGIU CAMELIA CRISTINA,
 
 Secretar al Com. Pianu, Jud. Alba
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
 
În perioada exercitării funcției, a contrasemnat în calitate de secretar, Dispoziția din data de 09 decembrie 2020 privind constituirea comisiei de concurs și a comisiei de soluționare a eventualelor contestații la concursul de recrutare organizat în data de 8 ianuarie 2021 pentru ocuparea unei funcției publice de consilier superior, CATARGIU CAMELIA CRISTINA fiind membru remunerat în comisia de concurs.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 79, alin. (1), lit. c)și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.
 
POH FLORENTINA,
 
Secretar al Com. Beștepe, Jud. Tulcea
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea funcției publice de secretar al comunei, a semnat în anul 2021 certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție aferente, certificatele avându-i ca titulari pe soțul, respectiv fiul acesteia.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
 
 
VÎNĂTORU DRAGOȘ – VICTOR,
 
Secretar al Com. Argetoaia, Jud. Dolj
SESIZARE PARCHET
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către VÎNĂTORU DRAGOȘ – VICTOR a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semat două acte administrative privind numirea soție