COMUNICAT

11 octombrie 2016, 08:30

    Agenția Națională de Integritate a solicitat instituțiilor competente (Instituția Prefectului sau Consiliilor județente/locale) revocarea din funcție a șapte persoane care au fost validate pentru exercitarea mandatelor de aleși locali (2016-2020), deși potrivit dispozițiilor art. 25 din Legea nr. 176/2010 aceștia se aflau sub interdicția de a ocupa o funcție publică, pe o perioada de trei ani, ca urmare a încălcării regimulului juridic al incompatibilităților sau al conflictelor de interese:

    În consecință, au fost revocate mandatele următorilor aleși locali:

- Mihăeșteanu Marin -  incompatibilitate - Primar, Sprâncenata, jud. Olt;

- Iancu Ion  - incompatibilitate - Viceprimar, Gornet-Cricov, jud. Prahova;

- Pîrvu Pîrvu - incompatibilitate - Consilier local, Tuzla, jud. Constanța;

- Pașca Vasile  -  incompatibilitate - Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Satu Mare;

- Croitoru Constantin - incompatibilitate -  Consilier local, Crîngeni, jud. Teleorman;

- Drăghici Nicolae - incompatibilitate - Consilier local, Glăvile, jud. Vâlcea.

    Menționãm faptul cã într-un singur caz, cel al lui Scutariu Sorin, Viceprimar al Comunei Mitoc, jud. Botoșani, pentru care Agentia Națională de Integritate a constatat încălcarea  regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă,  contrar dispozițiilor legale în vigoare invocate în solicitările Agenției, Consiliul Local Mitoc a respins, prin vot secret, aplicarea revocãrii din funcția de viceprimar, în ședinta din data de 15 septembrie 2016. Agenția Naționalã de Integritate va depune toate diligențele necesare pentru punerea în aplicare a sancțiunilor disciplinare, conform competențelor legale.


    Precizăm faptul că ultimul raport MCV, remis în luna ianuarie a anului curent, remarcă faptul că „Viitoarele alegeri locale (iunie 2016) și parlamentare (noiembrie 2016) vor constitui un test-cheie. Noua lege electorală prevede în mod expres că persoanele excluse de la alegeri printr-o hotărâre judecătorească nu pot candida la alegeri. ANI are responsabilitatea specifică de a verifica declarațiile de avere ale tuturor candidaților”.

  

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024