Comunicat privind finalizarea de către Comisia de Evaluare a CNI a verificărilor efectuate

8 octombrie 2009, 15:43

Comunicat privind finalizarea de către Comisia de Evaluare a Consiliului Național de Integritate a verificărilor efectuate în cazul acuzațiilor aduse Secretarului General al A.N.I. de către foști angajati ai Agenției:

Comisia de Evaluare a Consiliului Național de Integritate, constituită în baza art. 26, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicată, a prezentat, la data de 7 octombrie 2009, Plenului Consiliului Național de Integritate concluziile raportului privind verificările efectuate asupra acuzațiilor aduse de către foști angajați ai Agenției, domnului HORIA GEORGESCU, Secretar General al Agenției.

În cadrul procedurii de verificare prealabilă, Comisia de Evaluare a analizat aspectele semnalate prin sesizare, în conformitate cu prevederile legale.

Luând în considerare faptul că unele dintre aspectele sesizate exced competențelor Comisiei, fiind necesară implicarea instituţiilor publice competente, a fost demarată procedura de verificare propriu-zisă, fiind sesizate mai multe instituții abilitate (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Jandarmeria Română etc.), care au desfășurat activități de verificare în cadrul A.N.I., în limitele prevăzute de lege. Din rapoartele rezultate în urma verificărilor întreprinse de instituțiile menționate anterior, au rezultat următoarele:

- în privința „situaţiei juridice a d-lui HORIA GEORGESCU”, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a constat faptul că „au fost respectate prevederile legale în vigoare referitoare la funcţia publică”;

- referitor la acuzațiile privind presupusele nereguli în derularea achizițiilor publice, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a constatat că „autoritatea contractantă s-a încadrat în prevederile cuprinse în O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare”;  de asemenea, din Raportul Unității pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, a rezultat faptul că desfășurarea procedurii de licitație s-a făcut cu respectarea prevederilor legale;

- cu referire la acuzele aduse domnului Horia Georgescu în privința personalului care asigură paza sediului A.N.I., Unitatea Specială 70 Jandarmi Pază şi Protecţie Instituţională Bucureşti a infirmat toate cele semnalate: „În concluzie, infirmăm existența și realitatea celor prezentate în memoriul d-lui Burciu Fănel și considerăm ca neoportună și neavenită orice implicare a instituției jandarmeriei, respectiv jandarmilor din cadrul unității, în conflictele sau nemulțumirile personale ale unor persoane angajate/foști angajați din rândul personalului propriu”.

Astfel, din documentele administrate și puse la dispoziția Comisiei de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate, după audierea părților implicate și a personalului Agenţiei, precum şi în urma finalizării procedurilor de control derulate de către instituţiile competente, Comisia de Evaluare a C.N.I. a constatat următoarele:

- numirea domnului Horia Georgescu în funcţia publică de Secretar General al Agenției a a fost făcută cu respectarea prevederilor legale în vigoare;

- acuzațiile de interferență în activitatea operativă a Agenției, aduse la adresa domnului Horia Georgescu au fost infirmate.

În conformitate cu prevederile legale, Raportul Comisiei de Evaluare a fost prezentat Plenului Consiliului Național de Integritate la data de 7 octombrie 2009. Concluziile Raportului, prin care toate acuzațiile formulate prin memorii de către foști angajați ai Agenției au fost infirmate, au fost însușite, în unanimitate, de către membrii Consiliului.

CONSILIUL NAȚIONAL DE INTEGRITATE, 8 octombrie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024