Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea

2 octombrie 2009, 15:22

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Tulcea, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către domnul DRAGOMIR BOGDAN LUCIAN, Consilier județean în cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenția Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că domnul DRAGOMIR BOGDAN LUCIAN nu a completat şi depus, în termenul prevăzut de art. 44, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, republicată, declaraţiile de avere şi de interese, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei.

Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, a fost îndeplinită în baza mandatului poştal cu confirmare de primire la data de 15.12.2008, prin care domnul DRAGOMIR BOGDAN LUCIAN a fost informat despre declanşarea procedurii de verificare şi a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

În urma analizării datelor înscrise în declarațiile de avere și de interese (completate la data de 20.10.2007 pentru anul fiscal 2006, respectiv, la data 30.08.2008 pentru anul fiscal 2007) și a comparării acestora cu informațiile solicitate instituțiilor competente, au rezultat următoarele:

- domnul DRAGOMIR BOGDAN LUCIAN a menţionat în cele două declaraţii de avere un apartament şi un imobil cu destinaţia de spaţiu comercial, ambele situate în Municipiul Tulcea, bunuri care nu se află în proprietatea acestuia;

- nu a menţionat în niciuna din cele două declaraţii de avere autoturismul marca Opel Astra, dobândit la data de 20.10.2004, precum şi terenul extravilan, în suprafaţă de 0,75 ha, deţinut împreună cu domnul Feraru Ion, teren dobândit la data de 06.07.2007;

- a menţionat la rubrica „Bunuri înstrăinate” din declaraţia de avere din data 20.12.2007 un imobil sub denumirea „canton”, imobil care nu este menţionat în nicio altă declaraţie de avere anterioară anului 2007 şi care nu se află în proprietatea domnului  DRAGOMIR BOGDAN LUCIAN;

- nu a mentionat în declaraţia de interese din data de 30.08.2009 calităţile deţinute la diferite societăţi comerciale, şi anume: la S.C. VELVET S.R.L. (administrator), la S.C. INTER CORSO S.R.L. (asociat) şi, respectiv, G.B. INVEST IMOB S.R.L. (asociat).

Având în vedere existența indiciilor temeinice privind săvârşirea de către domnul DRAGOMIR BOGDAN LUCIAN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Tulcea.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 02 octombrie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024