Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

21 septembrie 2009, 10:41

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată, a constatat faptul că doamna VLĂDOIU ILEANA s-a aflat, în perioada 28.05.2007 şi până în prezent, în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat simultan funcţia de referent superior în cadrul Ministerului pentru Interprinderi Mici şi Mijloci, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale şi calitatea de salariat în cadrul  societăţii comerciale S.C. TRANS VYL CAR S.R.L.

Agenţia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că doamna VLĂDOIU ILEANA nu a respectat termenele prevăzute de lege privind depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea acesteia cu amendă contravenţională în cuantum de 500 Lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control, în conformitate cu prevederile art. 54, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, republicată.

Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, a fost îndeplinită în baza mandatului poştal cu confirmare de primire, la data 23.02.2009, prin care doamna VLĂDOIU ILEANA a fost informată despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese şi regimul juridic al incompatibilităţilor.

Urmare a analizării datelor din declaraţiile de avere şi de interese, completate de către aceasta la data de 30.07.2008 pentru anul fiscal 2007, şi a informaţiilor solicitate instituţiilor competente, au rezultat următoarele:

- doamna VLĂDOIU ILEANA deţine calitatea de asociat (cu o cotă de participare la beneficii/pierderi de 50%) la societăţile comerciale S.C. TRANS VYL S.R.L. şi S.C. REBELLE LAURA S.R.L.;

- începând cu data de 01.11.2003, doamna VLĂDOIU ILEANA  este angajată cu contract de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată la societatea comercială S.C. TRANS VYL S.R.L.;

- aceasta a fost validată în funcţia de referent superior în cadrul Ministerului pentru Interprinderi Mici şi Mijloci, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale prin ordinul nr. 59/28.05.2007.

În conformitate cu prevederile Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei: „calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică  decât cea în care a fost numit, precum  şi cu funcţiile de demnitate publică”, iar „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează, respectiv în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

„În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 21 septembrie 2009


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024