Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu

1 septembrie 2009, 12:05

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul FILIP DORIN, Primarul Orașului Rovinari, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.
 
Agenţia a fost sesizată de către cotidianul GORJ DOMINO cu privire la faptul că domnul FILIP DORIN, Primar al Orașului Rovinari, Județul Gorj, nu a înscris în declarația de avere veniturile realizate de către soția sa în calitate de asociat și administrator la societatea comercială CRIMFYL IMPEX S.R.L.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că domnul FILIP DORIN, Primar al Orașului Rovinari, începând cu anul 2004, a completat, semnat și depus la data de 07.07.2008 o declarație de avere ce nu corespunde realității, datele conținute în acest document fiind incomplete și inexacte:

- la rubrica ”Bunuri mobile”, acesta menționează trei autoturisme marca ”Dacia Papuc”, în realitate, domnul FILIP DORIN deținând un autoturism Dacia 1304 și un autoturism marca BMW 318, neînscris în declarația de  avere;

- la rubrica ”Venituri din salarii”, acesta nu menționează veniturile realizate de soția sa, FILIP MARIA, în calitate de asociat și administrator la S.C. CRIMFYL IMPEX S.R.L.;

- la rubrica ”Imobile”, domnul FILIP DORIN menționează eronat o suprafață de 432 mp, aferentă unei case de locuit, în realitate, aceasta fiind în suprafață totală de 288 mp.

Având în vedere faptul că aspectele menţionate anterior constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul FILIP DORIN a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 01 septembrie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024