Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui SĂPÂNȚAN GAVRIL

6 martie 2013, 09:57

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către SĂPÂNȚAN GAVRIL, Consilier local  în cadrul Consiliului Local al Comunei Bogdan Vodă, Județul Maramureș.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, SĂPÂNȚAN GAVRIL fiind informat, la datele de 03.09.2012 (confirmare de primire 06.09.2012), 18.10.2012 (confirmare de primire 24.10.2012), despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că SĂPÂNȚAN GAVRIL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05.07.2012-14.09.2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bogdan Vodă, Județul Maramureș, cât și funcția de referent în cadrul Primăriei Comunei Bogdan Vodă, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 88), alin. 1, lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

La data de 05.07.2012, SĂPÂNȚAN GAVRIL a fost validat în funcția de Consilier local  în cadrul Consiliului Local al Comunei Bogdan Vodă, Județul Maramureș.

Începând cu data de 17.11.2000, SĂPÂNȚAN GAVRIL deține și funcția publică de referent în cadrul Primăriei Comunei Bogdan Vodă, Județul Maramureș.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003, ”Funcţia de consilier local (...) este incompatibilă cu (...) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 6 martie 2013


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024