Comunicat - infracțiunea de conflict de interese - ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA

5 martie 2013, 09:57

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA, Director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

(potrivit dispozițiilor art. 2531 din Codul Penal al României, conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură).

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA fiind informată, la datele de 21.11.2012 (confirmare de primire din data de 27.11.2012), 08.01.2013 (confirmare de primire din data de 16.01.2013), despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 01.02.2013, ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În urma evaluărilor efectuate, s-au constatat indicii referitoare la posibila săvârșire de către ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României, întrucât pe perioada exercitării funcției publice de conducere de Director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, a încheiat un contract de asistență juridică cu “Cabinet de avocat CODRIN MIHAI GHIȚĂ”, pe o perioadă de 12 luni, începând cu 05.09.2012, realizându-se, astfel, un folos material pentru cabinetul de avocatură, în valoare de 2.657 Lei/lună.

Anterior, în perioada 12.10.2010-17.11.2011, ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA a încheiat, în calitate de persoană fizică, patru contracte de asistență și reprezentare juridică cu “Cabinet de avocat CODRIN MIHAI GHIȚĂ”, în valoare de 9.500 Lei.

La data de 15.08.2007, ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA a fost numită în funcția publică de conducere de Director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

În perioada 12.10.2010-17.11.2011, ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA a încheiat, în calitate de persoană fizică, patru contracte de asistență și reprezentare juridică cu “Cabinet de avocat CODRIN MIHAI GHIȚĂ”, în vederea reprezentării sale în instanță, în procesul intentat Direcției de Sănătate Publică Arad.

La data de 05.09.2012, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA, în calitate de reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Arad, încheie și semnează cu “Cabinet de avocat CODRIN MIHAI GHIȚĂ” un contract având ca obiect acordarea asistenței, reprezentării juridice, consultanței juridice Direcției de Sănătate Publică Arad, într-un proces ale cărui părți au fost Direcția de Sănătate Publică Arad și ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara cu privire la posibila săvârşire de către ȚÂRLE GABRIELA MĂRIOARA, Director în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută și pedepsită conform 2531 din Codul Penal al României.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 5 martie 2013


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024