Comunicat - A.N.I. a devenit membru al Asociaţiei Internaţionale a Autorităţilor Anticorupţie

24 octombrie 2012, 12:26

Logo Asociația Internațională a Autorităților Anticorupție (IAACA)La mijlocul lunii octombrie 2012, Agenția Națională de Integritate a devenit membru cu drepturi depline al Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție, în urma deciziei adoptate de Comitetul Executiv al IAACA.

Cu o componență de peste 300 de instituții cu rol în combaterea și prevenirea corupției și peste 2000 de membri individuali (procurori, investigatori, experți etc.), IAACA are ca scop înlesnirea procesului de implementare a Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției (UNCAC) și dinamizarea cooperării internaționale între instituțiile de profil.

Astfel, Agenția Națională de Integritate își continuă activitatea de a furniza și beneficia de bune practici în materia conceptului de integritate, cu sprijinul actorilor internaționali. Precizăm faptul că unul din obiectivele strategice asumate de Agenție este promovarea propriului model instituțional la nivel global.

De asemenea, menționăm faptul că, la sfârșitul anului 2011, Agenția Națională de Integritate a devenit membru cu drepturi depline al rețelei Partenerilor Europeni Împotriva Corupției (EPAC), cu sprijinul și la recomandarea Direcției Naționale Anticorupție.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 24 octombrie 2012


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024