Comunicat - incompatibilitate și conflict de interese în materie penală

20 septembrie 2012, 17:24

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, precum și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către:

- MARCEA MARCEL - Director coordonator în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcții Sud-Vest Oltenia;

- IOANAȘ MIRCEA - Inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Satu-Mare;

- IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN - Inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Judeţean de Construcţii Braşov.

(conform dispozițiilor art. 2531 din Codul Penal al României, "fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură").

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, aceștia fiind informați despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistați sau reprezentați de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris:

- MARCEA MARCEL a fost informat la data de 29.09.2011 (confirmare de primire din data de 05.10.2011), respectiv, la data de 26.04.2012 (confirmare de primire din data de 02.05.2012).

- IOANAȘ MIRCEA a fost informat la data de 16.11.2011 (confirmare de primire din data de 23.12.2011).

- IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN a fost informat la data de 17.01.2012 (confirmare de primire din data de 20.01.2012).

În urma evaluărilor efectuate, s-au constatat următoarele:

1. MARCEA MARCEL s-a aflat, în perioada 09.06.2009 - 08.03.2010, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Dolj, cât și funcția de Director coordonator în cadrul Inspectoratul în Construcții Sud-Vest Oltenia, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

La data de 20.06.2008, MARCEA MARCEL a fost validat în funcția de Consilier judeţean în cadrul Consiliul Județean Dolj, pentru mandatul 2008 – 2012. În perioada 09.06.2009 - 08.03.2010, MARCEA MARCEL a exercitat, în baza unui contract de management, funcția de Director coordonator în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcții Sud-Vest Oltenia, instituție aflată în subordinea Inspectoratului de Stat în Construcții.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (...) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

2. Indicii referitoare la posibila săvârșire de către IOANAȘ MIRCEA, inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Satu-Mare, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României,  întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a avizat la data de 17.08.2011 un acord în cadrul Proiectului „Reabilitare și Modernizare Cămin Cultural cu Sală Multifuncțională în localitatea Tătărăști” care a produs un folos material soției acestuia, IOANAȘ LIGIA, verificator tehnic atestat în cadrul proiectului elaborat de S.C Sigma Proiect S.A. - la care aceasta a deținut funcția de administrator și la care deține, în prezent, funcția de cenzor.

IOANAȘ MIRCEA a deținut, în perioada 11.01.2001 - 04.01.2012, funcția de inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Satu-Mare. Începând cu data de 20.04.2007, IOANAȘ LIGIA deține calitatea de cenzor în cadrul S.C Sigma Proiect S.A.

La data de 17.08.2011, IOANAȘ MIRCEA, inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Satu-Mare, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a avizat un acord în cadrul Proiectului „Reabilitare și Modernizare Cămin Cultural cu Sală Multifuncțională în localitatea Tătărăști” care a produs un folos material soției acestuia, IOANAȘ LIGIA, verificator tehnic atestat în cadrul proiectului elaborat de S.C Sigma Proiect S.A. - la care aceasta a deținut funcția de administrator și la care deține, în prezent, funcția de cenzor. 

3. Indicii referitoare la posibila săvârșire de către IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Judeţean de Construcţii Braşov, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a avizat în perioada 2009-2011 un număr de trei acorduri privind lucrări de intervenţie, solicitate în vederea obţinerii autorizaţiei de construire de către S.C. AIBA S.R.L. - societate în cadrul căreia soţia acestuia, IBĂNESCU IRINA LIVIA, a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator.

În perioada 2001-2012, IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN a deținut în cadrul Inspectoratului Judeţean de Construcţii Braşov mai multe funcții de conducere (inspector şef, inspector general teritorial, inspector şef teritorial, şef serviciu, director, inspector de specialitate, director regional).

De asemenea, IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN a deținut, în perioada 10.09.1997 - 07.04.2003, calitatea de asociat şi funcția de administrator în cadrul S.C. AIBA PRIECT S.R.L., societatea fiind preluată la data de 07.04.2003 de către IBĂNESCU IRINA LIVIA, soția domnului IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN. Începând cu anul 1998, IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN a deținut sau deține calitatea de asociat, respectiv calitatea de asociat şi funcția de administrator în cadrul a unsprezece societăți comerciale.

IBĂNESCU IRINA LIVIA a deținut, în perioada 07.04.2003 – 17.04.2012, calitatea de asociat şi funcția de administrator în cadrul S.C. AIBA PRIECT S.R.L.

În datele de 15.01.2009, 01.06.2010 şi 27.12.2011, IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a acordat societății comerciale AIBA PRIECT S.R.L. aviz în vederea obţinerii autorizaţiei de construire sau amenajare a mai multor spații (clădire birouri, depozit, cabinete medicale, cabinete stomatologice, laborator tehnico-dentar, cameră de gardă, hale etc.).

Având în vedere cele de mai sus, au fost dispuse următoarele măsuri:

- sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea cu privire la posibila săvârşire de către IOANAȘ MIRCEA, inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Satu-Mare, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută și pedepsită conform 2531 din Codul Penal al României, cât și iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese;

- sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov cu privire la posibila săvârşire de către IBĂNESCU ADRIAN EMILIAN, Director în cadrul Inspectoratului Judeţean de Construcţii Braşov, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută și pedepsită conform 2531 din Codul Penal al României.

(Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective).

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate sau de conflict de interese, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate sau de conflict de interese.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 20 septembrie 2012


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024