Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

31 iulie 2009, 13:00

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a constatat, în urma unei sesizări, starea de incompatibilitate a domnului PALADE MIHAI, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Săveni, întrucât, începând cu data de 18.06.2008 şi până în prezent, acesta deţine concomitent atât funcţia de administrator la Serviciul Gospodărire Comunală din Oraşul Săveni, serviciu public aflat în subordinea consiliului local, cât şi cu calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Săveni.

În conformitate cu dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, ,,funcţia de consilier local este incompatibilă cu calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv...”.

În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 31 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024