Comunicat – conflict de interese, incompatibilitate, fapte de corupție - NIȚULESCU Teodor

20 iunie 2012, 08:56

Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul lui NIȚULESCU Teodor, Prefect al Județului Teleorman (2009-2012), în urma procedurilor de evaluare, următoarele:

- încălcarea regimului juridic al incompatibilităților;

- indicii referitoare la posibila săvârșire a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României și a unor fapte de corupție;

(conform dispozițiilor art. 2531 din Codul Penal al României, "conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv").

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, NIȚULESCU Teodor fiind informat, la data de 12.05.2011 (confirmare de primire din data de 16.05.2011), respectiv la data de 25.05.2012 (confirmare de primire din data de 29.05.2012), despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 14.06.2012, NIȚULESCU Teodor a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În urma evaluărilor demarate la data de 08.02.2011, s-au constatat următoarele:

1. NIȚULESCU Teodor s-a aflat, în perioada 17.02.2011 – 27.10.2011, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcția de Prefect al Județului Teleorman și calitatea de asociat unic la S.C. GRUP N.T.I.R. S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 85, alin. (1), lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, coroborate cu prevederile art. 13, alin. (1) și 1961, alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată.

NIȚULESCU Teodor a fost numit în funcția de Prefect al Județului Teleorman la data de 02.10.2009, conform H.G. nr. 1139/2009.

În perioada 17.02.2011 – 27.10.2011, NIȚULESCU Teodor a deţinut calitatea de asociat unic în cadrul S.C. GRUP N.T.I.R. S.R.L.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit prevederilor art. 85, alin. 1), lit. f) din  Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare, “funcţia de prefect şi subprefect este incompatibilă cu funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare”.
Potrivit prevederilor art. 13, alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, “în cazul în care, într-o societate cu răspundere limitată, părţile sociale sunt ale unei singure persoane, aceasta, în calitate de asociat unic, are drepturile şi obligaţiile ce revin, potrivit prezentei legi, adunării generale a asociaţilor” şi, conform dispoziţiilor art. 1961, alin. (1) din acelaşi act normativ, “în cazul societăţilor cu răspundere limitată cu asociat unic, acesta va exercita atribuţiile adunării generale a asociaţilor societăţii”.

2. indicii referitoare la posibila săvârșire de către NIȚULESCU Teodor, Prefect al Județului Teleorman, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României, și a unor fapte de corupție, deoarece, prin participarea în calitate de Președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman la luarea unei decizii, a realizat un folos material pentru rudele sale de gradul I, având în vedere modalitatea în care au fost solicitate și alocate fondurile pentru deszăpezirea drumurilor, modalitatea în care au fost încheiate contractele de către S.C. VENUS MOB S.R.L. (societate în cadrul căreia fiii lui NIȚULESCU Teodor dețin calitatea de asociat și funcția de administrator) și efectuate plățile.

În 10.02.2012, NIȚULESCU Teodor, Prefect al Județului Teleorman, în calitate de Președinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, a solicitat Guvernului României, ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi viscol, alocarea de fonduri pentru activităţile şi măsurile preventive ce se vor întreprinde de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Teleorman.

La aceeași dată, 10.02.2012, între Primăria Comunei Stejaru și S.C. VENUS MOB S.R.L. a fost încheiat un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 85/21.02.2012, s-au alocat pentru Comuna Stejaru și Comuna Vedea din Județul Teleorman sumele de 20 mii Lei, respectiv, 30 mii Lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de căderile masive de zăpadă şi viscol, în vederea executării unor lucrări operative privind deszăpezirea drumurilor comunale şi judeţene.

Primăria Comunei Vedea a încheiat, la data de 22.02.2012, cu S.C. VENUS MOB S.R.L., un contract de prestări servicii, având ca obiect deszăpezirea drumurilor.

Niţulescu Iulian Mihai şi Niţulescu Radu Codruţ, fiii lui NIȚULESCU Teodor, sunt asociați (23.03.2011 – prezent) și administratori (27.10.2011 – prezent) în cadrul societăţii comerciale S.C. VENUS MOB S.R.L.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către NIȚULESCU Teodor, Prefect al Județului Teleorman, a infracţiunii de conflict de interese, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României și a unor fapte de corupție.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 20 iunie 2012


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024