Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

28 iulie 2009, 10:59

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul MLADIN ADRIAN MARCEL se află în stare de incompatibilitate, întrucât acesta deţine atât funţia de agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, cât şi calitatea de asociat unic şi de administrator la Societatea Comercială BIMAXIMPEX S.R.L.

Agenţia s-a sesizat din oficiu, în conformitate cu prevederile Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât acesta nu şi-a depus declaraţiile de avere şi de interese în termenul legal prevăzut de lege.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că domnul MLADIN Adrian Marcel se află în stare de incompatibilitate din data de 01.10.2007, data la care a fost angajat în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, fiind şi administrator la Societatea Comercială BIMAX IMPEX S.R.L. începând cu luna noiembrie 1998, dată la care a fost înfiinţată societatea.

Potrivit art. 45, alin. (1), lit. h) din Legea nr. 360/2002, "Poliţistului îi este interzis să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar".

În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 28 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024