Comunicat - incompatibilitate și conflict de interese administrativ - KOVACS OTTO

14 mai 2012, 09:56

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictului de interese în materie administrativă, în cazul lui KOVACS OTTO, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Lazuri, Județul Satu Mare.

(conform prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, “prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”).

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, KOVACS OTTO fiind informat, la data de 31.10.2011 (confirmare de primire din data de 08.11.2011), 27.03.2012, respectiv la data de 29.03.2011, despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 17.04.2012, KOVACS OTTO a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.
În urma evaluărilor demarate la data de 17.10.2010, s-au constatat următoarele:

1. KOVACS OTTO, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Lazuri, Județul Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, la data de 03.03.2009, S.C. OTTO COM S.R.L., societate în cadrul căreia deține calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Lazuri, Județul Satu Mare, un contract de prestări servicii, în valoare de 17.021,79 Lei, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) și (2) și art. 92 din  Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

2. KOVACS OTTO, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Lazuri, Județul Satu Mare, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, întrucât, conform  procesului verbal de recepție a lucrărilor din data de 18.03.2009, acesta a făcut parte din comisia de recepție a lucrărilor efectuate în baza Contractului de prestări servicii încheiat între S.C. OTTO COM S.R.L., societate în cadrul căreia KOVACS OTTO deține calitatea de asociat și funcția de administrator și Primăria Comunei Lazuri, Județul Satu Mare, încălcând, astfel, prevederile art. 46 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001 și art. 75 și 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

La data de 20.06.2008, a fost validat mandatul lui KOVACS OTTO, de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Lazuri, Județul Satu Mare, pentru perioada 2008 - 2012.

Începând cu data de 11.07.1997, KOVACS OTTO deține calitatea de asociat și funcția de administrator în cadrul S.C. OTTO COM S.R.L.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților și al conflictului de interese în materie administrativă, deoarece, potrivit prevederilor art. 90, alin. 1 din  Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, ”Consilierii locali (…) care au funcţia de (...), administrator, (...) la societăţile comerciale (…) nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociare cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte (…)”. De asemenea, conform dispozițiilor art. 46 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, și art. 75 și 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, “nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”, consilierii locali fiind obligaţi să anunţe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă.

Având în vedere cele de mai sus, a fost dispusă iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 14 mai 2012


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024