Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate şi sesizarea Parchetului

21 iulie 2009, 15:59

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a constatat faptul că Alistar Teodor-Victor s-a aflat, în perioada 23.01.2007 – 01.03.2009, în stare de incompatibilitate şi a sesizat, la data de 21 iulie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (Bucureşti), în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către TEODOR-VICTOR ALISTAR, RALUCA ALEXANDRA PRUNĂ (în calitate de fost Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă) şi CODRU VRABIE (fost Director executiv al Asociaţiei Române pentru Transparenţă), a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 16.06.2009, în conformitate cu dispoziţiile art. 3, alin. (2) din Legea 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, în urma publicării de către Academia Caţavencu, în data de 10.06.2009 şi respectiv, 11.06.2009, a articolelor: “Să nu faci ce face părintele Transparency România, să faci doar ce zice el” şi “Alistar minte ca să-şi ascundă averea”. Potrivit acestor articole, Teodor-Victor Alistar ar fi încălcat dispoziţiile legale referitoare la conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor.

În urma procedurii de verificare prealabilă, s-au constatat următoarele:

- Teodor-Victor Alistar a deţinut calitatea de funcţionar public – purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (în perioada 12.10.2001 – 01.03.2009), calitatea de Director executiv în cadrul Asociaţiei Române pentru Transparenţă (începând cu anul 2004), precum şi pe cea de avocat definitiv - titular în cadrul Cabinetului individual de avocatură “Alistar Teodor-Victor” (începând cu data de 23.01.2007 şi până în prezent);

- Teodor-Victor Alistar nu a respectat, în calitate de funcţionar public, obligaţia legală de declarare a averii şi a intereselor, după data intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, deoarece a completat şi depus declaraţia de avere şi declaraţia de interese doar la data de 03.06.2009, după încetarea activităţii sale în cadrul ANFP (la data de 01.03.2009).

Procedura de înştiinţare a persoanei verificate, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a fost îndeplinită în baza mandatelor poştale (cu confirmare de primire) din data de de 02.07.2009 respectiv, 03.07.2009. Astfel, Teodor-Victor Alistar a fost înştiinţat despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale referitoare la conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

În urma analizării documentelor primite de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Baroul Bucureşti, Casa de Asigurări a Avocaţilor – Filiala Bucureşti, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti - Judecătoria Sectorului 1 (Bucureşti) şi Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative şi a comparării datelor înscrise, au fost constatate următoarele:

1. Teodor-Victor Alistar a deţinut calitatea de funcţionar public – purtător de cuvânt, în cadrul ANFP, în perioada 12.10.2001 – 01.03.2009. În perioada 05.02.2004 –  07.02.2008, raportul de serviciu dintre Teodor-Victor Alistar, în calitate de funcţionar public, şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost suspendat la iniţiativa acestuia, în temeiul “desfăşurării unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât  cele în care funcţionarul public este desemnat de către autoritatea sau instituţia publică să desfăşoare activităţi în cadrul unor misiuni diplomatice ale României ori în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale” respectiv, “pentru un interes personal legitim”, motivat de “îndeplinirea mandatului de Director executiv al Transparency International România”. La baza emiterii de către Preşedintele ANFP a ordinelor prin care s-a aprobat suspendarea, respectiv, prelungirea acesteia, a fost, conform legii, statutul juridic de “organism sau instituţie internaţională”, ori de filială a unei astfel de entităţi (“Transparency International România”). Pe toată durata suspendării raporturilor de serviciu, funcţionarul public a beneficiat de dreptul de a-i fi rezervat postul aferent funcţiei publice şi de vechime în funcţia publică, aceasta din urmă reprezentând, printre altele, una dintre condiţiile de bază ale dezvoltării carierei de funcţionar public.

2. Atât Teodor-Victor Alistar, cât şi Asociaţia Română pentru Transparenţă au adresat Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici mai multe cereri în vederea aprobării suspendării, respectiv, prelungirii suspendării raportului de serviciu al lui Teodor-Victor Alistar. Din partea Asociaţiei Române pentru Transparenţă, cererile au fost semnate de către Directorul executiv și de către Preşedintele asociaţiei, funcţii deţinute la acea dată de Codru Vrabie, respectiv, de Raluca Alexandra Prună. Documentele conţin sintagmele “Transparency International România” şi “TI-Ro”, în loc de Asociaţia Română pentru Transparenţă, aşa cum este prevăzută denumirea acesteia în actul constitutiv şi statutul asociaţiei.

3. Teodor-Victor Alistar este avocat în cadrul Baroului Bucureşti începând cu data de 23.01.2007, în urma promovării examenului de primire în profesia de avocat (organizat în sesiunea noiembrie 2006) şi conform Deciziei 489/1 a Decanului Baroului Bucureşti. În prezent, profesează ca avocat definitiv – titular în cadrul Cabinetului individual de avocatură “Alistar Teodor-Victor”. Conform situaţiei veniturilor şi contribuţiilor, acesta a obţinut din exercitarea profesiei de avocat, în perioada ianuarie 2007 – mai 2009, un venit de 14.610,00 lei.

4. Teodor-Victor Alistar desfăşoară, începând cu data de 07.02.2004, diferite activităţi (consilier anticorupţie pentru Centrul de Asistenţă Anticorupţie, coordonator al  Programului ALAC - în calitate de expert al TI-Ro, Director executiv) în cadrul Asociaţiei Române pentru Transparenţă.

5. Asociaţia Română pentru Transparenţă este persoană juridică română de drept privat, non-profit, neguvernamentală şi apolitică, neavând statutul juridic de “organism sau instituţie internaţională”, ori de filială a unei astfel de entităţi, conform documentelor (Act Constitutiv, Statut Asociaţie, Aviz de înfiinţare emis de către Ministerul Justiţiei şi Sentinţă civilă nr. 498/12.10.1999) aflate în evidenţa Judecătoriei Sectorului 1 (Bucureşti) - Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Asociaţia Română pentru Transparenţă nu a răspuns solicitării ANI de a comunica copii certificate ale documentului care atestă faptul că Asociaţia Română pentru Transparenţă este “organism sau instituţie internaţională” sau filială a unei astfel de entităţi. Conform Cartei Transparency International,  societatea (Verein), cu sediul principal la  Berlin, se numeste “Transparency International”, fiind înregistrată în registrul societăţilor comerciale (Vereinsregister) din Berlin Charlottenburg, Germania, sub numele “Transparency International e.V.” cu numărul de înregistrare 13598Nz.

Aspectele menţionate mai sus au fost considerate indicii temeinice privind:

- starea de incompatibilitate în care s-a aflat Teodor-Victor Alistar, în perioada 12.10.2001 – 01.03.2009, întrucât a deţinut concomitent calităţile de funcţionar public – purtător de cuvânt (în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici), Director executiv (în cadrul Asociaţiei Române pentru Transparenţă, începând cu anul 2004) şi avocat definitiv-titular (în cadrul Cabinetului individual de avocatură ”Alistar Teodor-Victor”, începând cu data de 23.01.2007 și până în prezent);

- existenţa unei alte stări de fapt decât cea care ar fi constituit temei legal pentru emiterea Ordinelor Preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (nr. 328/05.02.2004, nr. 136/07.02.2005, nr. 917/06.02.2006 şi respectiv, nr. 463/22.01.2008) pentru aprobarea cererilor lui Teodor-Victor Alistar şi ale Asociaţiei Române pentru Transparenţă de suspendare, respectiv, de prelungire a acesteia;

- încălcarea de către Teodor-Victor Alistar a prevederilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată, referitoare la incompatibilităţile profesiei de avocat, exercitând concomitent activităţi salarizate în cadrul altor profesii decât cea de avocat;

- săvârşirea de către Teodor-Victor Alistar a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, prin prezentarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici de declaraţii necorespunzătoare realităţii, atestând, astfel, o împrejurare necorespunzătoare adevărului, cu scopul de a obţine aprobarea cererilor sale de suspendare respectiv, prelungire a suspendării raportului său de serviciu cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Conform prevederilor legale, aceste aprobări le putea obţine doar dacă Asociaţia Română pentru Transparenţă ar fi avut statutul juridic de “organism sau instituţie internaţională”, ori de filială a unei astfel de entităţi.

- săvârşirea de către Raluca Alexandra Prună şi Codru Vrabie a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, prin emiterea, în calitatea pe care o deţineau de Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă respectiv, Director executiv al aceleiaşi asociaţii, către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici de documente care conţin declaraţii necorespunzătoare adevărului, în scopul obţinerii pentru Alistar Teodor-Victor a avizelor de prelungire a suspendării raportului de serviciu.

Astfel, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, Agenţia Naţională de Integritate a dispus:

- sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (Bucureşti), în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către Alistar Teodor-Victor a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, faţă de care numai organele judiciare au competenţa de a se pronunţa.

- sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (Bucureşti), în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către fostul Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă, în persoana doamnei Raluca Alexandra Prună şi de către fostul Director executiv al aceleiași instituții, domnul Codru Vrabie, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, faţă de care numai organele judiciare au competenţa de a se pronunţa.

- comunicarea actului de constatare, precum şi a documentelor doveditoare Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru analizarea indiciilor referitoare la existenţa unei alte stări de fapt decât cea care ar fi constituit temeiul legal pentru emiterea Ordinelor nr. 328/05.02.2004, nr. 136/07.02.2005, nr. 917/06.02.2006 şi respectiv, nr. 463/22.01.2008, de către Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în vederea solicitării anulării acestora de către instanţa judecătorească de contencios administrativ competentă.

- comunicarea actului de constatare Baroului Bucureşti, în temeiul Legii nr. 51/1995, republicată, în vederea exercitării acţiunii disciplinare împotriva lui Alistar Teodor-Victor.

- înregistrarea unui nou dosar, în vederea finalizării verificărilor referitoare la posibilele conflicte de interese în care s-ar putea afla Alistar Teodor-Victor.

Precizăm că Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a sesizat, la data de 19 iunie 2009 (http://www.integritate.eu/1100/section.aspx/859), Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (Bucureşti), în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Teodor-Victor Alistar a infracţiunii de instigare la fals intelectual, prevăzută şi pedepsită de art. 25, Cod Penal, raportat la prevederile art. 289, Cod Penal. Verificările în acest dosar au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile prevăzute de lege cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 21 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024