Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi

17 iulie 2009, 16:26

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a sesizat, la data de 17 iulie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul FLORESCU CONSTANTIN, contabil-şef la Studioul teritorial Radio Iaşi, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

În baza unei sesizări, Agenția a efectuat verificări, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, și a constatat faptul că domnul Florescu Constantin nu a respectat termenul de depunere prevăzut de lege a declaraţiilor de avere şi de interese pentru anul fiscal 2007.

În urma verificărilor efectuate, s-au constatat date diferite şi inexacte în declaraţiile depuse în anii anteriori, constând în:

- menţionarea eronată a unor suprafeţe de terenuri şi clădiri şi nedeclararea a încă 6 (şase) terenuri deţinute;

- nedeclararea a două autoturisme, un Opel Rekord, dobândit la 19.11.1991, şi un Opel Corsa, dobândit la 04.07.2006;

- nedeclararea faptului că are calitatea de comerciant persoană fizică din data de 21.04.1999, până în prezent.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârșirea de către domnul Florescu Constantin a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 17 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024