Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

17 iulie 2009, 15:45

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul GAVREA DAN FELICIAN se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține atât calitatea de Consilier local în cadrul Consiliul Local Dej, cât şi calitatea de administrator la Societatea Comercială SAMUS CONSTRUCŢII S.A.

Agenția a fost sesizată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla domnul GAVREA Dan Felician, precum şi despre existenţa unui posibil conflict de interese.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că domnul GAVREA Dan Felician s-a aflat în stare de incompatibilitate atât la sfârşitul primului mandat de consilier local (perioada 2004 – 2008), începând cu data de 12.09.2007, cât şi la începutul mandatului 2008 – 2012, datorită contractelor încheiate de firma S.C. SAMUS CONSTRUCŢII S.A. cu Primăria Municipiului Dej, în data de 26.05.2008, respectiv, în data de 19.11.2008.

Potrivit art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, „Consilierii locali şi judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte”.

De asemenea, conform art. 92, alin. (1) din acelaşi act normativ, „Încălcarea dispoziţiilor art. 90 atrage încetarea de drept a mandatului de ales local la data încheierii contractelor”.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 17 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024