Comunicat al Consiliului Național de Integritate

3 februarie 2012, 17:13

În ședința publică a Consiliului Național de Integritate din data de 03 februarie 2012, domnul Alexandru Cătălin MACOVEI, Președintele Agenției Naționale de Integritate, a prezentat raportul privind activitatea desfășurată de A.N.I. în anul 2011.

Documentul prezentat conține informații detaliate cu privire la activitatea operativă desfășurată de inspectorii de integritate și stadiul cauzelor înaintate spre soluționare instituțiilor competente, stadiul îndeplinirii angajamentelor în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare, cooperare instituțională, asigurarea resurselor necesare îndeplinirii activității, concluzii ale auditului extern independent, transparență etc. Ulterior prezentării raportului, Președintele Agenției, domnul Alexandru Cătălin MACOVEI a reiterat o serie din deficiențele observate în materia aplicării de sancțiuni de către organismele disciplinare, în cazul persoanelor pentru care s-a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese în materie administrativă.

Membrii Consiliului apreciază activitatea desfășurată de Agenție la nivelul anului 2011, afirmându-și, totodată, întregul suport pentru eventualele demersuri legislative care vor avea ca scop consolidarea activităților Agenției Naționale de Integritate, ținând seama și de recomandările cuprinse în Rapoartele Comisiei Europene privind progresele realizate de România în contextul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Raportul privind activitatea desfășurată de Agenția Națională de Integritate în anul 2011 a fost publicat pe pagina de Internet a Agenției – www.integritate.eu.

Consiliul Naţional de Integritate, 03 februarie 2012


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024