Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui MESEȘEANU Răzvan Ilie

16 decembrie 2011, 12:04

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către MESEȘEANU Răzvan Ilie, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Călărași, Județul Călărași.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, MESEȘEANU Răzvan Ilie fiind informat, prin adresa nr. 79750/G/I.I./11.07.2011, despre declanșarea procedurii de evaluare. Prin intermediul adresei nr. 122911/G/I.I./28.11.2011 (confirmare de primire din data de 05.12.2011), lui MESEȘEANU Răzvan Ilie i-au fost aduse la cunoștință elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 12.12.2011, MESEȘEANU Răzvan Ilie s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare și a depus un punct de vedere.

În urma evaluărilor demarate la 27.05.2011, s-au constatat următoarele:

MESEȘEANU Răzvan Ilie s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19.06.2008-29.01.2009, întrucât a deţinut simultan atât funcția de Viceprimar al Municipiului Călărași, cât și calitatea de comerciant persoană fizică la “MESEȘEANU RĂZVAN ILIE ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. 1, lit. g) și art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

La data de 19.06.2008, MESEȘEANU Răzvan Ilie a fost validat în funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Călărași, totodată, fiind ales și în funcția de Viceprimar al Municipiului Călărași.

În perioada 14.10.2005 – 08.06.2011, MESEȘEANU Răzvan Ilie a deținut calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul “MESEȘEANU RĂZVAN ILIE ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 87, alin. 1, lit. g) și art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, “funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: (…) calitatea de comerciant persoană fizică. Alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 16 decembrie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024