Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Lugoj

6 iulie 2009, 12:49

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 06 iulie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Lugoj, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către d-na CIURESCU JIVAN GRAŢIELA, Director executiv la Serviciul Public – Direcţia Impozite şi Taxe – Executori Bugetari la Primăria Municipiului Lugoj, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Urmare a nedepunerii declaraţiilor de avere și de interese în termenul prevăzut de art.  42, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, Agenția a declanşat din oficiu procedura de verificare a averii d-nei Ciurescu Jivan Graţiela, în conformitate cu prevederile legale.

Pentru nerespectarea dispoziţiilor legale privind termenul de depunere a declaraţiilor de avere şi de interese, d-na Ciurescu Jivan Graţiela a fost sancţionată contravenţional cu o amendă în cuantum de 500 Lei.

În urma verificării declaraţiei de avere depusă la data de 17.06.2008, s-a constatat că aceasta nu a declarat un autoturism, proprietate personală, marca Peugeot 107.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârșirea de către d-na Ciurescu Jivan Graţiela a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Lugoj.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 06 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024