Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

3 iulie 2009, 15:03

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a constatat, în urma unei sesizări, starea de incompatibilitate a doamnei BLEJUŞCĂ ADINA, referent la Instituţia  Prefectului Judeţului Iaşi, întrucât, în perioada 15.03.2007 – 20.02.2009, aceasta a deţinut atât funcţia de referent la Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, cât şi funcția de administrator la S.C. ADIFLOR COM S.R.L.

În conformitate cu prevederile art. 94, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, “calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică”, iar, conform prevederilor aceluiaşi articol, alin. (2), lit. ”c”  din  legea sus menţionată, “funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează respectiv în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată”.

În consecință, s-a dispus comunicarea actului de constatare Comisiei de Disciplină din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, în vederea luării măsurilor legale.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 03 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024