Comunicat - sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 - d-na DRĂGAN Roxana Alina

7 noiembrie 2011, 14:27

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii privind săvârșirea de către doamna DRĂGAN  Roxana  Alina, funcționar public (expert) în cadrul Ministerului Finanțelor Publice – Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (A.C.I.S.), a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, doamna DRĂGAN  Roxana  Alina fiind informată, prin adresa nr. 83473/G/I.I./25.07.2011, despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris –, precum și elementele identificate.

În urma evaluărilor demarate la data de 20.07.2011, s-au constatat următoarele:

- indicii referitoare la posibila săvârşire de către doamna DRĂGAN  Roxana  Alina, funcționar public (expert) în cadrul Ministerului Finanțelor Publice – Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (A.C.I.S.), a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, întrucât datele și informațiile cuprinse în declarațiile de avere și de interese depuse în perioada 2010 - 2011 sunt inexacte și incomplete.

Astfel, în urma analizării declarațiilor completate și depuse de către doamna DRĂGAN Roxana Alina, s-au constat următoarele:

- nu a menționat înstrăinarea unui teren, în suprafață de 10.229 mp, situat în Com. Clinceni, Jud. Ilfov, și nici veniturile, în sumă de 2.210.024 Lei, reprezentând valoarea obținută în urma vânzării acestei proprietăți imobiliare;

- nu se regăsesc în evidențele fiscale mențiunile efectuate cu privire la deținerea unei cote de ½ dintr-un teren intravilan, în suprafață de 1.550 mp, situat în București;

- nu a menționat, în declarația de avere depusă în anul 2010, un autoturism marca Audi A8;

- a menționat deținerea unei suprafațe de teren de 15.000 mp, situată în Județul Ilfov, deși, conform evidențelor fiscale, aceasta  figurează ca având  suprafața de  5.851 mp;

- nu a menționat depozitele bancare constituite în perioada 2010 – 2011, în cuantum total de 639.293 Euro și 1.310.262,57 Lei.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, cu privire la posibila săvârşire de către doamna DRĂGAN  Roxana  Alina, funcționar public (expert) în cadrul Ministerului Finanțelor Publice – Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (A.C.I.S.), a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României.

Menţionăm că, la data de 21 octombrie 2011, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București cu privire la posibila săvârşire de către domnul DRĂGAN Nicușor, Director General Adjunct în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, a infracțiunii de spălare a banilor, prevăzută şi pedepsită de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, cu modificările și completările ulterioare (http://www.integritate.eu/1665/section.aspx/2153).

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 7 noiembrie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024