Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul doamnei CRUCEANU Elena

25 octombrie 2011, 10:00

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către doamna CRUCEANU Elena, Consilier General în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, doamna CRUCEANU Elena fiind informată, prin adresa nr. 90985/G/I.I./17.12.2010 (confirmare de primire din data de 22.12.2010), despre declanșarea procedurii de evaluare. Prin intermediul adresei nr. 83051/G/I.I./22.07.2011 (confirmare de primire din data de 29.07.2011), doamnei CRUCEANU Elena i-au fost aduse la cunoștință elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

În urma evaluărilor demarate la data de 17.11.2010, s-au constatat următoarele:

- încălcarea de către doamna CRUCEANU Elena, Consilier General în cadrul Consiliului General al Municipiului București, a legislației privind regimul juridic al incompatibilităţilor, ca urmare a încheierii de către Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București) a unui număr de două contracte de prestări servicii cu S.C. Con Civitas S.R.L., societate în cadrul căreia domnul CRUCEANU Adrian, soțul domnei CRUCEANU Elena, deține calitatea de asociat și funcția de administrator.

La data de 19.06.2008, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 283, a fost validat mandatul de Consilier General al doamnei CRUCEANU Elena.

Domnul CRUCEANU Adrian, soțul doamnei CRUCEANU Elena, deține, începând cu data de 08.07.1991, calitatea de asociat și funcția de administrator în cadrul S.C. Con Civitas S.R.L.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, conform dispozițiilor art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, ”(1) Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de ... administrator ... asociat la societățile comerciale cu capital privat ... nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii ... cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean ... (2) Prevederile alin. 1 se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 25 octombrie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024