Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj

2 iulie 2009, 12:30

Agenția Națională de Integritate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a sesizat, la data de 02 iulie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul NICHITA COSMIN, Director executiv la Primăria Municipiului Lugoj, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

În temeiul art. 52, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, Agenția a declanșat din oficiu procedura de control în cazul domnului Nichita Cosmin, întrucât acesta nu a depus declarațiile de avere şi de interese în termenele prevăzute de lege. Având în vedere faptul că declaraţiile de avere şi de interese pentru anul fiscal 2007 au fost depuse la data de 28.08.2008, domnul Nichita Cosmin a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 Lei.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că domnul Nichita Cosmin nu a menţionat în declaraţia de interese calitatea de asociat la societăţile comerciale S.C. COAD COMPANY S.R.L., respectiv, S.C. CABOCINI IMOBILIAR COMPANY S.R.L.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârșirea de către domnul Nichita Cosmin a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 02 iulie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024