Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul domnului SIMION Marius

29 iulie 2011, 11:01

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către domnul SIMION Marius, inspector în cadrul Autorității Naţionale pentru Sport şi Tineret.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanelor evaluate, domnul SIMION Marius fiind informat, prin adresa nr. 90808/G/I.I./16.12.2010 (confirmare de primire din data de 20.12.2010), despre declanșarea activității de evaluare, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Prin adresa nr. 77593/G/I.I./05.07.2011 (confirmare de primire din data de 12.07.2011), domnul SIMION Marius a fost înștiințat cu privire la faptul că au fost identificate elemente privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. La data de 27.07.2011, domnul SIMION Marius s-a prezentat la sediul Agenției Naționale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoștință de informațiile și datele cuprinse în dosarul de evaluare.

În urma evaluărilor demarate la data de 17.11.2010, s-au constatat următoarele:

- domnul SIMION Marius s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01.06.2008 – 02.04.2009, deoarece a deținut simultan atât funcția publică de inspector în cadrul Autorității Naţionale pentru Sport şi Tineret (A.N.S.T.), respectiv, în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului (în prezent, Ministerulu Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului), cât și calitatea de administrator în cadrul S.C. MAR SYM TRADE S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

În perioada 27.05.2008 - 01.04.2009, domnul SIMION Marius a deținut funcția publică de inspector în cadrul Autorității Naţionale pentru Sport şi Tineret (A.N.S.T.), respectiv, în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului (în prezent, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului).

În perioada 01.06.2008 – 02.04.2009, domnul SIMION Marius a deținut și calitatea de asociat și administrator în cadrul S.C. MAR SYM TRADE S.R.L.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, conform dispozițiilor art. 94, alin. 2), lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice, “funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități remunerate sau neremunerate...în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 29 iulie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024