Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

30 iunie 2009, 12:48

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul TRUŞCĂ THADEUS OCTAV se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține atât funcția de consilier superior în cadrul Ministerului Turismului, cât și funcția de administrator la S.C. MILLENNIUM GROUP S.R.L.

Ca urmare a nedepunerii declarațiilor de avere și de interese în termenele prevăzute de Legea nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, domnul Truşcă Thadeus Octav a fost sancționat contravențional şi, conform prevederilor legale, a fost declanșată din oficiu procedura de control, în temeiul art. 52, alin. (1) din același act normativ.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că domnul  Truşcă Thadeus Octav se află în stare de incompatibilitate, întrucât, din data de 21 noiembrie 2007 şi până în prezent, acesta deţine atât funcţia de consilier superior în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (actualmente, Ministerul Turismului), cât și calitatea de administrator unic  la S.C. MILLENNIUM GROUP S.R.L.

În consecință, s-a dispus comunicarea actului de constatare Comisiei de Disciplină din cadrul Ministerului Turismului, în vederea luării măsurilor legale.

În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare, a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Agenţia îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, independenţei, celerităţii, dreptului la apărare şi bunei administrări.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 30 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024