Comunicat privind constatarea conflictului de interese, în cazul domnului BEZNĂ Mircea

27 iunie 2011, 10:52

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila încălcare de către domnul BEZNĂ Mircea, Primar al Comunei Argetoaia, Județul Dolj, a dispozițiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese, prevăzute de prevederile art. 70, respectiv, art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările şi completările ulterioare.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanelor evaluate, domnul BEZNĂ Mircea fiind înștiințat, prin adresa nr. 34007/G/I.I./17.03.2011 (confirmare de primire la data 24.03.2011), despre faptul că au fost identificate elemente în sensul existenței conflictului de interese, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

În urma evaluărilor demarate la data de 10.01.2011, în baza sesizării Camerei de Conturi a Judeţului Dolj cu privire la posibila încălcare de către domnul BEZNĂ Mircea, Primar al Comunei Argetoaia, judeţul Dolj, a dispozițiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese, s-au constatat următoarele:

În data de 15.06.2006, domnul BEZNĂ Mircea, în calitatea de Primar și reprezentant legal al Primăriei Argetoaia, a încheiat un contract individual de muncă între Primăria Argetoaia și doamna BEZNĂ Geta, soția dânsului, privind încadrarea acesteia în funcția de referent în cadrul Primăriei Argetoaia, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) al Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările şi completările ulterioare.

Începând cu data de 23.06.2004, domnul BEZNĂ Mircea exercită funcția de Primar al Comunei Argetoaia.

În data de 15.06.2006, domnul BEZNĂ Mircea, în calitate de reprezentant al Primăriei Argetoaia, și doamna BEZNĂ Geta, în calitate de salariat, au încheiat contractul individual de muncă cu numărul 2933.

În data de 30.06.2006, doamnul BEZNĂ Mircea semnează Dispoziția nr. 541 prind încadrarea doamnei BEZNĂ Geta în funcția de referent în cadrul Primăriei Comunei Argetoaia.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, deoarece, conform art. 76, alin. (1) al Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările şi completările ulterioare: “Primarii (...) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 27 iunie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024