Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa

26 iunie 2009, 15:10

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, a sesizat, la data de 26 iunie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, Județul Bistriţa-Năsăud, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul FEHER GABOR, consilier personal la Cabinetul Ministrului Comunicaţiilor si Tehnologiei Informaţiei, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenția Naţională de Integritate s-a sesizat cu privire la faptul că domnul Feher Gabor, consilier personal la Cabinetul Ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, nu a depus declaraţiile de avere şi de interese în termenul prevăzut de art. 42, alin. (2) din Legea nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, motiv pentru care s-a declanşat, conform art. 3, alin. (1) din acelaşi act normativ, procedura de control.

Din analiza datelor transmise de către Primăria Braniştea, la solicitarea Agenţiei, precum şi a datelor înscrise în declaraţia de avere aferentă anului fiscal 2007, a rezultat faptul că domnul Feher Gabor nu a declarat un teren intravilan în Satul Braniştea.

Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârșirea de către domnul Feher Gabor a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, Județul Bistriţa-Năsăud.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 26 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024