Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

26 iunie 2009, 12:05

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul PETRU MARIUS DANCIU se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține atât calitatea de Consilier județean în cadrul Consiliul Județean Bacău, cât calitățile de administrator și membru în Consiliul de Administrație la Societatea Comercială COMPANIA DE APĂ BACĂU S.A.

Agenția a fost sesizată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, de către domnul Radu Nicolae, Coordonator program Centru de Resurse Juridice București, cu privire la faptul că domnul Petru Marius Danciu nu a depus declarația de avere și de interese în termenul prevăzut de art. 42, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform art. 4, alin. (8) din acelaşi act normativ, la data de 01.06.2009 s-a procedat la încunoştiinţarea domnului Petru Marius Danciu, cu confirmare de primire la data de 15.06.2009.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că, începând cu data de 13.03.2009, domnul Petru Marius Danciu deţine calitatea de administrator şi cea de membru în Consiliul de Administraţie la S.C. COMPANIA DE APA BACĂU S.A.

Potrivit  art. 88, alin. (1), lit. d din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru în Consiliul de Administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea Consiliului Local ori a Consiliului Judeţean, sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 26 iunie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024