Comunicat privind lansarea Secțiunii „Incompatibilități definitive – Interdicție 3 ani”

7 aprilie 2011, 10:01

Sectiunea "Incompatibilitati definitive - Interdictie 3 ani"Agenția Națională de Integritate a publicat pe pagina de Internet a instituției o nouă secțiune destinată informării publice şi a persoanelor interesate, intitulată „Incompatibilități definitive – Interdicție 3 ani”.

Secțiunea include persoanele verificate de Agenția Națională de Integritate, în cazul cărora actul de constatare/ raportul de evaluare a stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese a rămas definitiv și care, potrivit Legii nr. 176/2010, sunt decăzute din dreptul de a mai exercita o funcție sau demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Potrivit prevederilor art. 25, alin. (2) din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, „persoana eliberată sau destituită din funcţie potrivit prevederilor alin. (1) sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

De asemenea, „dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate”.

Secțiunea „Incompatibilități definitive – Interdicție 3 ani” vine în sprijinul conducătorilor instituțiilor/ autorităților publice și a persoanelor cu atribuții în procedura de numire a persoanelor în funcția sau demnitatea publică, precum și tuturor persoanelor interesate.

Secțiunea „Incompatibilități definitive – Interdicție 3 ani” poate fi regăsită accesând link-ul: http://www.integritate.eu/home/incompatibilitati-definitive/interdictie-3-ani.aspx

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 7 aprilie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024