Comunicat privind semnarea Protocolului interinstituţional între A.N.R.M.A.P. şi A.N.I.

1 aprilie 2011, 16:37

Doamna Cristina TRĂILĂ, Preşedintele Autorităţii Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (A.N.R.M.A.P.) şi domnul Alexandru Cătălin MACOVEI, Preşedintele Agenției Naționale de Integritate (A.N.I.) au semnat joi, 31 martie 2011, un Protocol de colaborare între cele două instituții.

În baza protocolului semnat, cele două instituţii îşi vor pune la  dispoziţie date şi informaţii obţinute în cursul derulării activităţilor specifice referitoare la potenţialele situaţii de conflict de interese, precum şi potenţialele situaţii de incompatibilitate.

Cele două instituţii vor desfăşura mai multe activități comune, în scopul îndeplinirii angajamentelor asumate în cadrul acestui protocol. Printre acestea, se numără: instituirea unui mecanism de informare reciprocă, în timp real, privind potențialele situații de conflict de interese, în scopul prevenirii ex ante a producerii consecințelor negative; realizarea de ghiduri practice şi/ sau alte materiale de promovare specifice (broşuri, afişe, pliante, materiale pe orice suport de stocare electronică etc.), în scopul prevenirii potențialelor situații generatoare de conflict de interese și/ sau incompatibilitate; sprijinirea iniţiativelor legislative promovate de fiecare dintre părţi, în vederea eficientizării activităţilor de prevenire şi combatere a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor; organizarea de seminarii şi întruniri ce vor avea ca teme de discuții metodele şi mijloacele de prevenire şi combatere a conflictelor de interese şi a stărilor de incompatibilitate.

Departamentul de Comunicare și Relații Publice A.N.R.M.A.P. și Compartimentul Comunicare, Relații Publice și Strategie din cadrul A.N.I., 01 aprilie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024