Comunicat privind constatarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese

22 martie 2011, 11:01

Agenția Națională de Integritate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, a constatat în cazul domnului NICOLESCU Constantin, Președintele Consiliului Județean Argeș, în urma procedurilor de evaluare, următoarele:

1. încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, conform prevederilor art. 20, alin. (1) din Legea nr. 176/2010, coroborate cu prevederile art. 70 și  art. 71 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare;

2. indicii temeinice privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, fapte prevăzute și pedepsite conform art. 132 și art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie;

3. indicii temeinice cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită conform art. 292 din Codul Penal al României.

În temeiul art. 12, alin. (1) și alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu la data de 10.11.2010, în urma publicării de către „Academia Caţavencu” a materialului de presă intitulat „Pe Argeş în jos, un fals în declaraţii frumos”, care semnala posibila nerespectare de către domnul NICOLESCU Constantin, Președintele Consiliului Județean Argeș, a prevederilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese.

Domnul NICOLESCU Constantin exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de Preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, conform Hotărârii nr. 4/19.06.2004 privind alegerea domnului NICOLESCU Constantin în calitatea de Președinte al Consiliului Județean Argeș și a Sentinței Civile nr. 8/CC/18 iunie 2008 prin care se dispune validarea candidatului ales pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Argeș.

Conform prevederilor art. 13 din Legea nr. 176/2010, procedura de înștiințare a fost îndeplinită la data de 06.12.2010, domnul NICOLESCU Constantin fiind informat, prin intermediul unei scrisori (adresa nr. 88442/G/I.I.) recomandate (confirmare de primire datată 10.12.2010), despre declanșarea activității de evaluare, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 16.03.2011, apărătorul ales al domnului NICOLESCU Constantin s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare.

În conformitate cu prevederile art. 14, alin. (5) din Legea nr. 176/2010, Agenţia Naţională de Integritate a extins evaluarea şi asupra averii soţiei domnului NICOLESCU Constantin, doamna NICOLESCU Viorica, precum şi a fiicei, NICOLESCU Ana-Maria, și fiului, NICOLESCU Liviu-Costin.

În urma evaluărilor efectuate, s-au identificat următoarele elemente:

1. existenţa conflictului de interese, conform prevederilor art. 20, alin. (1) din Legea nr. 176/2010, prin semnarea sau aprobarea de către domnul NICOLESCU Constantin, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Argeș, a unui număr de 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715,84 lei – TVA inclus – şi un  1 contract – adițional prelungire perioadă) încheiate de către Consiliul Județean Argeș sau instituții și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș cu S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, S.C. MAC AUTO S.A. (societăți la care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar, în procent de 92,194%, respectiv,  63,08%).

De asemenea, S.C. AUTOPRO MOND S.A., S.C. MAC AUTO S.A. (societăți la care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar) și S.C. DINIK MAR ARG S.R.L. (societate la care doamna NICOLESCU Viorica, soția persoanei evaluate, este acționar majoritar) au încheiat un număr de 12 contracte (9 contracte în sumă de 303.262,12 lei – TVA inclus –, 1 contract – conform comenzilor –, 2 contracte – oră de manoperă) cu instituții și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

În perioada 2006 – 2010, S.C. AUTOPRO MOND S.A. a prestat servicii către instituții și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, pe bază de comenzi, în sumă de 124.327,49 lei.

Suma totală a celor 9 contracte încheiate sub semnătura domnului NICOLESCU Constantin, a celor 5 contracte încheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte încheiate de către societăți la care domnul NICOLESCU Constantin sau soţia acestuia sunt acționari majoritari, precum şi a prestărilor de servicii efectuate instituților și serviciilor publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș de către societăţile la care domnul NICOLESCU Constantin sau soţia acestuia sunt acționari majoritari este de 1.567.305,45 lei.

Conform dispoziţiilor art. 70 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare, „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, iar, potrivit prevederilor art. 71 din același act normativ, „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”.

2. existența unor indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul NICOLESCU Constantin a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, fapte prevăzute şi pedepsite de către  Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. În urma analizei documentației care a stat la baza atribuirii contractelor de achiziții publice, a rezultat faptul că, într-un număr de 8 contracte încheiate între Consiliul Județean Argeș și S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, S.C. MAC AUTO S.A. (societăți la care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar), au fost prezentate oferte doar de către societăți comerciale la care domnul NICOLESCU Constantin deține sau a deținut calitatea de acționar şi,  într-un contract încheiat între Direcția Generală pentru Administrare, Întreținere și Reparații Drumuri și Poduri Județene Argeș (intituție aflată în coordonarea Consiliului Județean Argeș) și S.C. MAC AUTO S.A. (societate la care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar), au fost prezentate oferte doar de către această societate și S.C. AUTOPRO MOND S.A.

Potrivit dispoziţiilor art. 132 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, „Infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi infracţiunea de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial”, coroborate cu prevederile art. 12, lit. a) din același act normativ, „efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale” și  lit. b) „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, constituie infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

3. existența unor indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul NICOLESCU Constantin a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României, deoarece, din evaluarea declarațiilor de interese completate şi depuse de acesta, rezultă următoarele:

a. în declarațiile de interese depuse la 20.06.2004, 05.04.2005 şi 25.07.2005, la rubrica „Calitatea de acționar sau asociat la societăți comerciale, inclusiv bănci sau alte instituții de credit, societăți de asigurare și financiare”, domnul NICOLESCU Constantin nu a menţionat calitatea de acționar deținută la următoarele societăți:

- OTP GARANCIA ASIGURĂRI S.A., un număr de 267 acțiuni în valoare de 26.700 lei, reprezentând o cotă participare la beneficii și pierderi de 0,839%, acțiuni care au fost vândute la data de 24.11.2005;

- ATE BANK ROMANIA S.A. (fostă Banca pentru Mica Industrie și Libera Inițiativă Mindbank S.A.), acțiuni în valoare de 63.816,40 lei, acțiuni care au fost vândute la data de 03.04.2007;

- S.C. Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A., un număr de 152.250 acțiuni în valoare de 15.225 lei, reprezentând 0,0001% din capitalul social al societății;

b. în declarațiile de interese depuse la 26.06.2008 şi 12.06.2009, la rubrica „Calitatea de acționar sau asociat la societăți comerciale, inclusiv bănci sau alte instituții de credit, societăți de asigurare și financiare”, domnul NICOLESCU Constantin nu a menţionat calitatea de acționar deținută la următoarele societăți:

- S.C. AUTOPRO MOND S.A., un număr de 165.209 acțiuni în valoare de 413.022,50 lei, reprezentând o cotă participare la beneficii și pierderi de 92,194%;

- S.C. EXPERT CONSULT & MANAGEMENT S.R.L., un număr de 5 acțiuni în valoare de 50 lei, reprezentând o cotă participare la beneficii și pierderi de 25%;

- S.C. MAC AUTO S.R.L., un număr de 16.610 acțiuni în valoare de 166.100 lei, reprezentând o cotă participare la beneficii și pierderi de 63,08%;

- S.C. Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A., un număr de 152.250 acțiuni în valoare de 15.225 lei, reprezentând 0,0001% din capitalul social al societății;

c. în declarația de interese depusă la data de 03.11.2010, la rubrica „Calitatea de acționar sau asociat la societăți comerciale, inclusiv bănci sau alte instituții de credit, societăți de asigurare și financiare”, domnul NICOLESCU Constantin nu a menţionat calitatea de acționar deținută la următoarele societăți:

- S.C. AUTOPRO MOND S.A., un număr de 165.209 acțiuni în valoare de 413.022,50 lei, reprezentând o cotă participare la beneficii și pierderi de 92,194%;

- S.C. MAC AUTO S.R.L., un număr de 16.610 acțiuni în valoare de 166.100 lei, reprezentând o cotă participare la beneficii și pierderi de 63,08%;

- S.C. Compania Hotelieră Intercontinental Romania S.A., un număr de 152.250 acțiuni în valoare de 15.225 lei, reprezentând 0,0001% din capitalul social al societății;

d. în declarația de interese depusă la data de 03.11.2010, la rubrica „Contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar”, domnul NICOLESCU Constantin nu a menţionat un număr de 18 contracte aflate în derulare, încheiate de S.C. AUTOPRO MOND S.A. (societate comercială în care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar) cu instituții și autorități publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Din cele 18 contracte, într-un număr de 4 contracte au fost identificate elemente în sensul existenţei unui conflict de interese, conform prevederilor art. 20, alin. (1) din Legea nr. 176/2010.

Potrivit dispozițiilor art. 145 din Codul Penal al României, „Prin termenul "public" se înţelege tot ce priveşte autorităţile publice, instituţiile publice, instituţiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum şi bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public”.

În conformitate cu prevederile art. 292 din Codul Penal al României, constituie fals în declarații „Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe”.

Conform prevederilor art. 20 din Legea nr. 176/2010, procedura de informare a fost îndeplinită la data de 02.03.2011, domnul NICOLESCU Constantin fiind înștiințat, prin intermediul unei scrisori (adresa nr. 19082/G/I.I.) recomandate (confirmare de primire datată 03.03.2011) despre elementele identificate și invitat să prezinte un punct de vedere în acest sens. La data de 21.03.2011, apărătorul ales al domnului NICOLESCU Constantin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere cu privire la elementele identificate în urma procedurii de evaluare.

După exprimarea punctului de vedere de către domnul NICOLESCU Constantin, prin apărătorul ales, conform prevederilor art. 21 din Legea nr. 176/2010, inspectorul de integritate a considerat că sunt elemente în sensul încălcării legislației în vigoare, după cum urmează:

1. elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al conflictului de interese, conform prevederilor art. 20, alin. (1) din Legea nr. 176/2010, coroborate cu prevederile art. 70 și  art. 71 din Legea nr. 161/2003, ca urmare a semnării, respectiv, aprobării de către domnul NICOLESCU Constantin, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Argeș, a unui număr de 14 contracte (13 contracte în sumă totală de 1.139.715,84 lei, iar 1 contract adițional pentru prelungire perioadă), încheiate de către Consiliul Județean Argeș sau instituții și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș cu S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, S.C. MAC AUTO S.A. (societăți la care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar);

2. indicii temeinice privind săvârșirea de către domnul NICOLESCU Constantin a infracţiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, fapte prevăzute și pedepsite conform prevederilor art. 12 și art. 132 din Legea nr. 78/2000, ca urmare a semnării sau aprobării unui număr de 9 contracte încheiate de către Consiliul Județean Argeș sau instituții și servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș cu S.C. AUTOPRO MOND S.A., respectiv, cu S.C. MAC AUTO S.A. (societăți la care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar), în cazul cărora au fost prezentate oferte numai de către societăți comerciale la care domnul NICOLESCU Constantin deține sau a deținut calitatea de acționar;

3. indicii temeinice cu privire la săvârșirea de către domnul NICOLESCU Constantin a infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României, constând în faptul că domnul NICOLESCU Constantin nu a menţionat, în declarațiile de interese depuse în perioada 2004 – 2010, calitățile de acționar deţinute la un număr de 11 societăți comerciale;

4. indicii temeinice cu privire la săvârșirea de către domnul NICOLESCU Constantin a infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României, constând în faptul că domnul NICOLESCU Constantin nu a menţionat, în declarația de interese depusă la data de 03.11.2010, un număr de 18 contracte aflate în derulare, încheiate de S.C. AUTOPRO MOND S.A. (societate la care domnul NICOLESCU Constantin este acționar majoritar) cu instituții și autorități publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Având în vedere cele de mai sus, s-a procedat la întocmirea raportului de evaluare şi s-au dispus următoarele:

- sesizarea instanței de contencios administrativ, potrivit dispozițiilor art. 22, alin. (2) și art. 23 din Legea nr. 176/2010, în vederea anulării actelor emise, adoptate sau întocmite de către domnul NICOLESCU Constantin cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese și repunerea părților în situația anterioară;

- sesizarea Direcției Naționale Anticorupție, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul NICOLESCU Constantin a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție prevăzute și pedepsite conform prevederilor art. 132 și art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, precum şi a infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României, aspect asupra cărora doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa;

- comunicarea Raportului de Evaluare Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş, în vederea luării măsurilor care se impun;

- continuarea procedurilor de evaluare a averii dobândite împreună cu familia, respectiv, a modificărilor patrimoniale intervenite în perioada exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice de către domnul NICOLESCU Constantin, precum şi a respectării regimului juridic al incompatibilităţilor.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 22 martie 2011


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024