Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

21 mai 2009, 16:05

Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la posibila stare de incompatibilitate în care s-ar afla doamna IOVU ILEANA, Consilier superior în cadrul Administrației Finanțelor Publice a Municipiului Târgoviște, Județul Dâmbovița.

Din verificările efectuate, s-a constatat că doamna Iovu Ileana s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2001-2005, întrucât a deținut atât calitatea de funcționar public, cât și funcția de administrator cu puteri de cenzor la societatea BANCA POPULARĂ MUNTENIA, din Municipiul Târgoviște.

De asemenea, începând cu anul 2006 și până la data verificării efectuate de Agenția Națională de Integritate, doamna Iovu Ileana s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut atât calitatea de funcționar public (Consilier superior în cadrul Administrației Finanțelor Publice a Municipiului Târgoviște), cât și pe cea de asociat la S.C. CONTANI S.R.L.

Potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, „calitatea de funcționar este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică”. „Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează respectiv în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”.

În consecință, s-a dispus comunicarea actului de constatare Comisiei de Disciplină din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Dâmbovița pentru luarea măsurilor ce se impun.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 21 mai 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024