Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate

13 mai 2009, 17:15

Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la posibila stare de incompatibilitate în care s-ar afla domnul CÎRLIGEA FLORIN EUGEN, Consilier local în cadrul Consiliului Local Brăila.

Din verificările efectuate de către Agenţia Naţională de Integritate, s-a constatat faptul că domnul Cîrligea Florin Eugen s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 (data la care acesta a fost validat în funcţia de ales local) – 18 martie 2009 (data la care domnul Cîrligea Florin Eugen a solicitat demisia din funcţia de consilier local). Starea de incompatibiltate a intervenit ca urmare a faptului că domnul Cîrligea Florin Eugen a deţinut, în perioada sus-menţionată, atât funcţia de ales local în cadrul Consiliului Local Brăila, cât şi calitatea de asociat unic la S.C. COMISION TRADE S.R.L. Brăila.

Conform art.9, alin 2, lit a. şi b. din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, “calitatea de consilier local sau consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: a) demisie ; b) incompatibilitate”. De asemenea, potrivit art. 91, alin. 4 din Legea nr. 161/2003, “alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage stare de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în funcţie. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una din funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi”.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 13 mai 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024