Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova

7 mai 2009, 12:23

Agenţia Naţională de Integritate, în baza Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a declanșat din oficiu procedura de verificare a domnului TUDOR FLORENTIN, Consilier municipal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Craiova, ca urmare a nedepunerii în termenul prevăzut de lege a declarațiilor de avere și de interese.

Din verificările efectuate, s-a constatat că domnul Tudor Florentin a deținut calitatea de administrator, membru în Consiliul de Administrație al S.C. LEMCOR S.A., cu sediul în Muncipiul Craiova, aspect care nu a fost menționat în declarația de interese depusă pentru anul fiscal 2007 la data de 21.08.2008.

Potrivit prevederilor Legii nr. 144/2007: „fapta uneia dintre persoanele prevăzute de lege care, cu intenţie, depune o declaraţie de interese care nu corespunde adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului Penal”.

Aspectele menționate anterior au fost apreciate ca fiind indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292 din Codul Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 07 mai 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024