Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

5 mai 2009, 19:05

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 5 mai 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către domnul GEORGE BECALI, candidat la alegerile pentru Parlamentul European din data de 7 iunie 2009, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Agenţia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că domnul George Becali nu ar fi respectat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

În urma comparării datelor înscrise în declaraţiile de avere depuse de către domnul George Becali cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul României, respectiv, în contextul participării la alegerile pentru Parlamentul European, s-a constatat faptul ca acesta nu a menţionat în declaraţia de avere, datată 08.04.2009, înstrăinarea unui teren intravilan, situat în localitatea Pipera, către firma “McDonald’s Romania”. De asemenea, procentele acţiunilor deţinute de către domnul Becali şi menţionate în declaraţia de avere, datată 08.04.2009, nu corespund realităţii.

Aceste aspecte au fost considerate indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevazută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 5 mai 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024