Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Piteşti

30 aprilie 2009, 12:16

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 30 aprilie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Piteşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către domnul SCHIAUCU PAUL, administrator, membru în Consiliul de Administraţie al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. Piteşti, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal şi a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531, alin. 1 din Codul Penal. În perioada 2004 -2008, acesta a ocupat şi funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local Piteşti.

Urmare a nedepunerii declaraţiilor de avere şi de interese în termenele prevăzute de Legea nr. 144/2007, Agenţia a demarat procedura de verificare a averii domnului Schiaucu Paul, în conformitate cu prevederile legale.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că domnul Schiaucu Paul deţine fie calitatea de asociat, fie de administrator la mai multe societăţi comerciale, aspecte pe care acesta nu le-a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese. De asemenea, în declaraţia de avere completată de acesta în calitate de Consilier local în cadrul Consiliului Local Piteşti la data de 25.09.2008, acesta nu a menţionat terenuri intravilane în suprafaţă de 18.321,33 mp.

Agenţia Naţională de Integritate a mai constatat faptul că domnul Schiaucu Paul s-a aflat în conflict de interese, întrucât in calitate de asociat şi de administrator al S.C. DAPEROM GRUP AUTO S.R.L. a participat la licitaţiile organizate de Primăria Municipiului Piteşti şi de Poliţia Comunitară Piteşti privind achiziţia publică de autoturisme şi motoscutere. Domnul Schiaucu deţinea, pe lângă funcţia de Consilier municipal în cadrul Consiliului Local Piteşti, şi calitatea de membru în Comisia de ordine publică a Poliţiei Comunitare Piteşti.

Câştigătoarea contractelor de achiziţie publică a fost desemnată firma Daperom Grup Auto S.R.L., reprezentată de domnul Schiaucu Paul, în calitate de Director General. Astfel, contractele de achiziţie publică încheiate au adus societăţii comerciale reprezentate de domnul Schiaucu Paul o sumă de aproximativ 450.000 lei.

Aceste aspecte au fost considerate indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531, alin. 1 din Codul Penal: „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 30 aprilie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024