Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Târgu-Mureș

22 aprilie 2009, 13:56

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 22 aprilie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către domnul SZABO ARPAD, Vicepreședinte al Consiliului Județean Mureş, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal.

Urmare a nedepunerii declarației de avere și de interese în termenele prevăzute de Legea nr. 144/2007, cu modificările și completările ulterioare, Agenția a demarat procedura de verificare a averii domnului Szabo Arpad, în conformitate cu prevederile legale.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu a menționat în declarația de interese depusă pentru anul fiscal 2007 și completată la data de 25.07.2008, calitatea de asociat la S.C. KUMATRAF SRL, cu sediul în Miercurea Nirajului, Județul Mureș și calitatea de administrator al S.C. SERVAGROMEC MUREȘ S.A., cu sediul în Municipiul Târgu-Mureș. Menționăm faptul că, în declarația de interese, acesta menționează doar calitatea de acționar la S.C. SERVAGROMEC MUREȘ S.A.

De asemenea, s-a mai constatat faptul că domnul Szabo Arpad deține și calitatea de comerciant persoană fizică „Szabo Arpad”, cu sediul în orașul Miercurea Nirajului, Județul Mureș, aspect care nu este menționat în declarația de interese depusă de acesta pentru anul fiscal 2007.

Conform prevederilor Legii nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean este incompatibilă cu aceea de comerciant persoană fizică, administrator, membru al Consiliului de Administrație la societățile comerciale.

Aceste aspecte au fost apreciate ca fiind indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292 din Codul Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.

Verificările Agenţiei Naţionale de Integritate au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 22 aprilie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024