Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti

17 martie 2009, 11:45

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a dispus, la data de 17 martie 2009, sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, cu privire la săvârşirea de către domnul BĂLAN LAURENŢIU-IONUŢ, inspector în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, a infracţiunilor de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292, Cod Penal, uz de fals, prevăzută de art. 291, Cod Penal şi înşelăciune în formă agravantă, prevăzută de art. 215, alin. 1, 2 şi 5, Cod Penal.

Conform prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate.

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a demarat procedura de investigare a averii domnului Bălan Laurenţiu-Ionuţ, dar şi a familiei acestuia, rezultând următoarele:

- acesta a completat şi a depus în perioada 2003 – 2007 declaraţii de avere ce conţin date incomplete şi inexacte;

- în calitate de mandatar, domnul Bălan Laurenţiu – Ionuţ a indus în eroare mai mulţi vânzători cu privire   la preţul real al terenurilor pe care aceştia doreau să le vândă către sora acestuia;

- domnul Bălan Laurenţiu – Ionuţ a folosit documente notariale falsificate, în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv, a depus pentru înscrierea de rol agricol un contract de vânzare-cumpărare falsificat, în cuprinsul acestuia fiind înscrisă altă suprafaţă de teren decât cea menţionată în documentele notariale aflate în arhiva notarului Ion Georgescu, încercând astfel să obţină în mod ilegal suprafaţa de 10.000 mp teren arabil.

Din cercetările efectuate, a mai rezultat faptul că domnul Ion Georgescu, în calitate de notar public, a întocmit şi autentificat trei acte de vânzare-cumpărare, inserând în acestea, cu ştiinţă, date necorespunzătoare adevărului. Aceste fapte au fost apreciate ca fiind indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul Ion Georgescu a infracţiunilor de fals intelectual, prevăzută de art. 289, Cod Penal şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută de art. 246 şi art. 2481, Cod Penal, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 17 martie 2009


Related news: Back

11 984 354

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 15.04.2024