Incidente de integritate – 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010

17 octombrie 2022, 09:00
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:
 
 
TOMA VIOREL,

fost Președinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET

În calitate de președinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, TOMA VIOREL a semnat mai multe documente aferente procesului de vacantare a postului de auditor la Serviciul Audit Public Intern din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, post pe care a fost transferat în aceeași zi, încălcând astfel prevederileart. 72, alin. (1) Legea nr. 161/2003.
Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către TOMA VIOREL a infracţiunii de folosirea funcției pentrufavorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât a semnat o serie de documente ce au creat un folos material pentru acesta, prin faptul că a efectuat demersurile necesare în vederea ocupării funcției de auditor în cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului după data încetării funcției de demnitate publică, precum și beneficierii de drepturile salariale aferente acestei funcții.
 
ȘUȘCA PETRU,

fost Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca
 INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 noiembrie 2018 – 28 iunie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și funcția de președinte al unei asociații, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.
 
 
PĂCURAR MARIANA,

Șef secție al Ambulatorului integrat stomatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș
INCOMPATIBILITATE ȘI SESIZARE PARCHET

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 august 2019, întrucât exercită simultan cu funcția de șef secție al Ambulatorului integrat stomatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și pe cea de administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.
 
Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către PĂCURAR MARIANA, a infracţiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de avere și de interese depuse în perioada exercitării funcției publice, veniturile obținute de la mai multe entități juridice și respectiv, funcția de administrator la societatea comercială.