Semnarea memorandumului între Agenția Națională de Integritate și Înaltul Comisariat pentru Declararea și Auditul Averilor și al Conflictelor de Interese din Albania

22 septembrie 2022, 15:15
 
Președintele Agenției Naționale de Integritate, domnul Florin Ionel MOISE și doamna Evgjeni BASHARI, Inspector General al Înaltului Comisariat pentru Declararea și Auditul Averilor și al Conflictelor de Interese din Albania (HIDAACI), au semnat ieri, 21 septembrie 2022, la sediul ANI, un memorandum de înțelegere între cele două instituții.
 
Potrivit memorandumului, părțile vor coopera pe palierele prevenție, creşterea gradului de conştientizare și încurajarea cooperării internaționale, prin schimbul de cunoștințe, expertiză și bune practici pe domenii comune de interes.
 
Cu prilejul semnării memorandumului, părțile au agreat asupra necesității întăririi cooperării bilaterale Albania – România și au reiterat angajamentele asumate prin protocolul de colaborare încheiat între cele două instituții încă din anul 2008.
 
Semnarea memorandumului are loc în contextul vizitei de lucru la București a delegației HIDAACI Albania, care se desfășoară în perioada 20-23 septembrie 2022, stabilită ca urmare a întrevederii Președintelui ANI cu E.S. domnul Ilir TEPELENA, Ambasadorul Albaniei în România, care a avut loc în luna mai 2022.
 
De asemenea, pe parcursul vizitei de lucru la București, delegația albaneză este însoțită de E.S. domnul Ilir TEPELENA, Ambasadorul Albaniei în România.
 
Înaltul Comisariat pentru Declararea și Auditul Averilor și al Conflictelor de Interese din Albania (HIDAACI) este o instituție independentă din Albania, având ca scop prevenirea și combaterea corupției și a criminalității economice, prin declararea și controlul averii aleșilor și ale funcționarilor publici, prevenirea conflictelor de interese în exercitarea funcțiilor publice ale acestora, precum și prin investigarea cazurilor semnalate de avertizori și conștientizarea publicului pentru denunțarea și protecția avertizorilor.
 
 
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE
Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024