Fals în declarații – Nedeclarare venituri în cuantum total de peste 480.000 Lei

1 august 2022, 09:00
Agenția Națională de Integritate a constatat indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în cazul a cinci persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:
 
 
 
GHEORGHE MIHAI MARIUS,  
 
Funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române
SESIZARE PARCHET
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către GHEORGHE MIHAI MARIUS a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat venituri încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 4.446 Lei, venituri din activități independente în valoare totală de 2.192 Lei, bunuri imobile reprezentând un apartament, bunuri mobile reprezentând un autovehicul precum și datorii, reprezentând un credit bancar în valoare de 271.414 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.
 
BERECHET NICOLAE CRISTIAN,  
 
Funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de PolițieJudețean Sibiu
SESIZARE PARCHET
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către BERECHET NICOLAE CRISTIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 20.528 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.
 
 
RODINA FELICIAN,  
 
Agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin<