Comunicat privind sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad

27 ianuarie 2009, 12:23

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 27 ianuarie 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, săvârşită de către doamna MIHUŢ LIZICA MĂRIOARA, Rector interimar al Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad.

Conform actului normativ menţionat, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că doamna Mihuţ Lizica Mărioara nu a respectat dispoziţiile legale privind completarea şi  depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

În urma analizării declaraţiei de interese completată la data de 20.03.2008 şi a informaţiilor solicitate instituţiilor competente, a rezultat faptul că doamna Mihuţ Lizica Mărioara nu a menţionat calitatea de asociat în cadrul societăţilor “Romanian Insurance Broker” S.R.L. şi “Direct Plus TV” S.R.L. Aceste aspecte au fost apreciate ca fiind indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292, Cod Penal, asupra căruia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului competent.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI PROTOCOL, 27 ianuarie 2009


Related news: Back

11 966 706

DE DECLARATII DE AVERE SI INTERESE POT FI CONSULTATE PRIN PORTALUL A.N.I.

ultima actualizare 13.03.2024